Transport persoane Bicaz – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bicaz – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bicaz – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Bicaz – Anklam, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 12:00 din statie benzinarie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bicaz – Charleroi, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Charleroi este un oraș-municipiu amplasat pe ambele maluri ale râului Sambre, în provincia valonă Hainaut din Belgia. Prima mențiune scrisă despre așezarea Charnoy datează din secolul al IX-lea, în Evul Mediu acesta fiind doar un sătuc din județul Namur. Despre un oraș cu numele Charleroi există o mențiune după primăvara anului 1666, când Francisco Castel Rodrigo, guvernator al Țărilor de Jos, a construit o cetate în apropiere de Sambre, înlocuind numele Charnoy cu Charles-Roi, în onoarea regelui Spaniei, Carol II. Peste un an a fost cucerit de armatele lui Ludovic al XIV-lea, Sebastien Vauban finalizând lucrările de fortificare, orașul primind privilegii, iar locuitorii terenuri disponibile. Secolele XVII-XVIII au fost cam agitate pentru oraș, acesta schimbându-și mereu stăpânii, abia după 1830 situația stabilizându-se. Procesul de industrializare a evoluat, dezvoltându-se industria minieră și metalurgică, de sticlărie și produse chimice.

Orașul a fost avariat mult în cele două conflagrații mondiale ale secolului al XX-lea, dar unele clădiri istorice au supraviețuit vicisitudinilor, astăzi devenite atractive obiective turistice.

Biserica Sf. Christofor, situată în Piața Carol II, a fost la origine o capelă, transformată în anul 1722 într-o biserică barocă, în secolul al XX-lea având imaginea unei bazilici bizantine.În spatele corului se află un mozaic multicolor acoperit cu foiță de aur, realizat de Jean Ransy. Frescele de pe geamuri ilustrează aspecte din Biblie.

Primăria din Charleroi, situată tot în Piața Carol II, a fost inaugurată în anul 1936 , fiind realizată în stil clasic de către arhitectul Joseph Andre, din marmură neagră și roșie, bronz și fier. Interiorul este decorat cu statui și tablouri, iar ferestrele sunt pictate cu imagini ale armelor din veacurile trecute.

Turnul Clopotniței, construit de același arhitect, are înălțimea de 70 m și este clădit din piatră albă și albastră, cu partea superioară din bronz. În interior se află sculpturi din marmură sau din aramă, iar la etajele superioare o colecție de ceasuri.Turnul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind și unul dintre simbolurile orașului.

Casa de Aur este o clădire construită în stil Art Nouveau, în anul 1899, de către arhitectul Alfred Frere și decorată cu sgraffito de Gabriel van Dievoet. În interior există elemente inspirate de stilul neorenascentist combinate cu influențe Art Nouveau. Clădită pentru uz personal, aceasta este prima casă în stil Art Nouveau din oraș. În prezent este sediul Asociației Presei.

Muzeul de Arte, un alt obiectiv turistic interesant, deține o valoroasă colecție de opere din secolele XIX-XX, întâlnind aici semnături ale unor artiști foarte cunoscuți: Navez, Portaels, Meunier, Paulus, Luce, Delvaux, Magritte, Darville, Dumont, Ransy, Bornain, Feulien. Muzeul găzduiește ocazional conferințe și concerte.

Muzeul Fotografiei, inaugurat în anul 1987 în incinta Mănăstirii Mont sur Marchienne, deține peste 80000 de exponate organizate în colecții permanente, prezentând ocazional expoziții tematice temporare. Biblioteca muzeului deține un spațiu pentru proiecții și peste 13000 de volume despre arta fotografică.

Charleroi este un oraș plăcut, interesant și atractiv. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.