Transport persoane Bicaz – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bicaz – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bicaz – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Bicaz – Bruges, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 11:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Belgia, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând periplul nostru prin frumosul oraş Bruges, ne-am oprit cu selecţia la alte câteva edificii culturale religioase şi laice cunoscute, de mare importanţă pentru locuitorii urbei şi foarte atractive pentru turişti:

În Grote Markt, Piaţa Mare a oraşului, se află Turnul Belfort (Belfry) cu o înălţime de 83 m, construit între secolele 13-15 şi ale cărui 47 clopote tip carillon încântă auzul belgienilor şi turiştilor deopotrivă.

Biserica Sf. Sânge, alcătuită din două capele, este renumită pentru că deţine o picătură din sângele lui Iisus Hristos, adus de la Ierusalim în anul 1150 de către Thiery, conte de Flandra. Acesta se află în Capela Sf. Sânge, construită la începutul sec. al XII-lea şi edificată în anul 1149; la reconstrucţia din sec. al XV-lea s-au mai adăugat două turnuri şi faţada în stilul Renaşterii italiene, decorată cu picturi murale efectuate în sec. al XIX-lea. În ziua de Înălţarea Domnului, sângele lui Iisus Hristos este purtat într-o procesiune în stil medieval, care se desfăşoară începând cu anul 1291. Capela Sf. Basil (Sf. Vasile) deţine moaştele Sf. Basil, relicvă purtată în procesiune pe străzile oraşului în luna mai.

 

transport persoane Romania Belgia

 

Primăria din Bruges a fost construită între anii 1376-1420, în stil gotic, cu turnuleţe şi statui ale conţilor de Flandra şi este considerată ca fiind cea mai veche din Belgia.

Muzeul Groeninge din Bruges deţine o bogată şi preţioasă colecţie de artă flamandă, printre artişti figurând Jan van Eyck, care a trăit 11 ani în localitate, Gerard David, Hans Memling, dar şi pictori precum Jan Proovost, Lancelot Blondeel, Adriaan Isenbrant şi Pieter Pourbous. Colecţiile expuse au început să fie dezvoltate în sec. al XVIII-lea, exponatele din muzeu fiind specifice perioadei dintre secolele XIV-XX. În anul 1985 a mai fost adăugată Colecţia Herbert, care deţine picturi expresioniste flamande realizate în Şcoala Sint Martens Latem, de către artiştii: Georges Minne, Albert Servae, Gustave van de Woestijne sau Constant Permeke.

Dar cum mai sunt încă multe comori artistice de vizionat, le vom trece în revistă în articolul următor ! Sunteţi bine-veniţi să le vizitaţi personal !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.