Transport persoane Bicaz - Bad Reichenhall, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bicaz - Bad Reichenhall, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bicaz – Bad Reichenhall, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bicaz – Bad Reichenhall, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Bicaz - Bad Reichenhall, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bicaz – Bad Reichenhall, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Reichenhall este un oraș situat pe Saalach, în Valea Reichenhall din landul Bavaria, cunoscută stațiune balneară înconjurată de munți și benefică pentru afecțiunile respiratorii. Salina a fost descoperită și exploatată încă de pe vremea romanilor.

În jurul anului 700, locul se numea Hal. Contele Arnold von Diessen a înființat județul Hall în jurul anului 1070, supraveghind comerțul cu sare. Ducele Henry Leul a preluat Hall după 1170, controlând comerțul cu sare din ținut și din sudul Germaniei. În anul 1144 este atestat ”castrum Halla” într-un document al Mănăstirii Sf. Zeno, în 1159 este deja ”civitas”, iar din 1285 stat. Prima mențiune despre orașul cu numele ”Reichenhalle” apare în anul 1323. În 1493, ducele de Bavaria, Albrecht IV, a cumpărat producția de sare, îmbunătățind procesul de extragere din salină, modernizat apoi spre sfârșitul secolului al XVIII-lea. În 1840 au fost finalizate lucrările la salină ordonate de regele Ludwig I, aceasta funcționând până în anul 1926. În 1846, orașul Reichenhall a devenit stațiune balneară, secolul următor schimbând imaginea acestuia prin numeroasele construcții și amenajări în domeniul balnear și turistic, prin apariția unui aeroport și alte obiective adiacente.

Dintre obiectivele turistice valoroase, interesante monumente istorice și de arhitectură, câteva ocupă un loc deosebit:

Transport persoane Romania Germania

Biserica parohială catolică Sf. Nicolae, construită în stil de bazilică romanică în a doua jumătate a secolului al XII-lea și reconstruită de mai multe ori de-a lungul timpului, a fost refăcută ultima oară între anii 1863-1864, turnul său în stil romanic, înalt de 40 m, înlocuind vechiul turn demolat în 1861. În incinta bisericii se află mai multe fresce care datează din anul 1862: ”corul cu hramul bisericii Sf. Nicolae”, Sf. Treime, Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae, Sf. Korbinian, și Sf. Pancrazio, pictate de Moritz von Schwind.

Mănăstirea San Zeno a fost fondată în jurul anului 803 de Carol cel Mare (legendă). Între secolele VIII-XI a fost mănăstire benedictină, în secolul al XI-lea a fost transformată în colegiu, în secolul următor a devenit mănăstire augustiniană, apoi de-a lungul timpului mulți călugări ajungând pastori în parohiile din jur. Mănăstirea avea producție proprie, concurând deseori producătorii de vin și bere din ținut, iar în perioada barocă ajungând chiar un centru cultural al Văii Reichenhall, promovând muzica și literatura. Claustrul mănăstirii, construit în secolul al XII-lea în stil romanic, a fost echipat în secolul al XIV-lea cu o boltă gotică cu pietre prețioase. Epitafurile din podeaua mănăstirii datează din jurul anului 1400. Aripa nordică a fost demolată în secolul al XIX-lea.

Catedrala Sf. Zeno a fost construită în jurul anului 800 și demolată în secolul al XII-lea, o altă bazilică fiind ridicată în 1228, reconstruită în secolele următoare începând cu anul 1512, impunând elemente ale stilului gotic. În secolul al XVIII-lea au apărut elemente baroce, înlăturate la începutul secolului al XIX-lea. Altarul mare datează din anul 1962, trapeza din secolul al XVII-lea, altarul modern ilustrând o încoronare a Mariei din secolul al XVI-lea, restaurată în anul 1935. Conservat a rămas portalul romanic din marmură albă și roșie, din secolul al XII-lea. Cristelnița datează din anul 1522.

Multe alte monumente culturale interesante și valoroase, martore ale unei istorii plină de evenimente, așteaptă să fie vizitate. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.