Transport persoane Bicaz – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bicaz – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bicaz – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bicaz – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 12:00 din statie benzinarie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bicaz – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Anklam este un oraș hanseatic situat pe râul Peene, în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest. Prima atestare documentară a unei așezări cu numele Tachlim datează din anul 1243 ca ”oppidum”, în 1284 numindu-se deja Anclem, iar în 1321 Anklam. Ducele Barnim a acordat așezării în anul 1245 drepturi și privilegii precum scutirea de taxe va

male și dreptul de pescuit. În 1283 Anklam a fost primit în Liga Hanseatică, iar în 1292 a primit statutul de oraș, economia prosperând foarte mult și prin dezvoltarea comerțului cu pește.

Între secolele XV-XVIII orașul a fost grav afectat de incendii, ciumă și războaie, fiind în mare parte distrus și reconstruit ulterior. Secolul al XIX-lea a fost mai prosper: în anul 1827 s–a înființat o școală generală, în 1834 a apărut ziarul Aclamer Wochenblatt, în 1839 a început traficul cu vapoare pe râul Peene, în 1847 as-a înființat Gimnaziul Anklamer, în 1849 s-a deschis o bancă municipală de economii, în 1857 orașul s-a conectat la rețeaua publică de gaze, iar în 1863 s-a racordat la rețeaua feroviară. Industrializarea orașului a început cu turnătoria de fier construită de frații Helmut și Ludwig Muller în anul 1869, în 1875 a fost deschis un spital, în 1878 un oficiu poștal, în 1883 s-a înființat o fabrică de zahăr, în 1905 s-a finalizat alimentarea centrală cu apă, iar în 1921 orașul a fost electrificat. Secolul al XX-lea a fost secolul reconstrucției după cele două conflagrații mondiale.

Dintre clădirile istorice cu valoare de monumente culturale, supraviețuitoare ale veacurilor încărcate de vicisitudini, menționăm câteva care merită vizitate și admirate:

Biserica Sf. Maria, clădită din cărămidă în stil gotic, a fost atestată documentar în anul 1296. Reconstruită în secolele XIV-XV, este păstrătoare a unor opere de artă medievale celebre, în interior aflându-se picturi murale originale din prima jumătate a secolului al XIV-lea. În lunile de vară sunt organizate în incintă concerte tradiționale de muzică sacră și clasică.

Biserica gotică Sf. Nicolae a fost construită între anii 1280-1500, fiind atestată documentar în anul 1300 și dedicată patronului marinarilor. A fost ridicată pe locul unui alt lăcaș de cult construit în anul 1180, considerat un punct de reper al orașului. Biserica Sf. Nicolae are un turn gotic înalt de 100 m, iar picturile medievale interioare în frescă s-au păstrat doar fragmentar. A fost distrusă parțial în raidurile aeriene și refăcută după război în forma originală. Ferestrele noi sunt dotate cu minunate și prețioase vitralii colorate. Biserica este folosită în prezent pentru expoziții și evenimente.

Poarta din piatră Aklamer este o clădire din secolul al XIII-lea, înaltă de 32 m, singura poartă poștală a orașului și un punct de reper. Construcția din cărămidă în stil gotic datează din anul 1250 ca parte a fortificațiilor medievale, fiind menționată în anul 1400 în Cartea orașului. A fost restaurată și în prezent găzduiește Muzeul de Istorie Locală și Regională. Colecțiile sale ilustrează istoria orașului de la întemeiere, precum și evoluția ținutului de-a lungul timpului.

Muzeul Otto Lilienthal, un celebru fiu al orașului, a fost înființat în anul 1996 de către Fundația de Aeronautică Internațională și distins în anul 1999 cu titlul Muzeul European al Anului. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.