Transport persoane Beius – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Beius – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Beius – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Beius – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 20:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Beius – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Tecklenburg este un orășel din landul Renania de Nord-Westfalia, situat în apropierea Pădurii Teutoburg. Așezarea a fost atestată documentar în anul 1226, în 1388 fiind menționată ca oraș, dar statutul i-a fost oferit oficial abia în secolul al XVII-lea de către contele Adolf von Bentheim-Tecklenburg. Parohia a fost înființată între anii 1271-1326, o capelă fiind semnalată în anul 1321. Economia localității s-a bazat în secolele XVI-XVII pe comerțul cu pânză, exportată în Anglia, Olanda și Spania. Este și perioada domniei contesei Anna von Tecklenburg-Schwerin, expertă în plante medicinale, care a mai domolit excesele în pedepsirea ”vrăjitoarelor” din ținut. Castelul a suferit modificări structurale și renovări, schimbându-și imaginea.

Centrul istoric al orașului a fost destul de bine conservat, încât și în prezent există acele case pe jumătate din lemn, specifice secolelor XVI-XVIII. Biserica parohială, important monument istoric, a fost lăcaș de pelerinaj. Construcția a fost începută în secolul al XIV-lea, în stil neogotic. Corul este cea mai veche parte a clădirii. Ferestrele noi au fost instalate în anul 1562 și înlocuite din nou în 1888 de ferestre vitrate. Turnul baroc masiv a fost ridicat între anii 1710-1718, clopotul datând din 1642. Amvonul a fost instalat în anul 1740, scuturile din lemn pictate datează din secolul al XVIII-lea, fontul baptismal nou din 1843, iar unul dintre cele trei candelabre donate are o stemă și inscripții. În biserică se află și cripta conților von Tecklenburg, aici fiind înmormântați contele Konrad von Tecklenburg și sculptorul Johann Brabender. Plăci comemorative, apărute în secolul al XX-lea, sunt dedicate soldaților căzuți în război.

Castelul cu șanțuri Haus Marck este conacul unde s-a născut Friedrich von Bodelschwingh (1831-1910). A fost construit în secolul al XVI-lea și refăcut în anul 1754. Casa a avut un rol important în Pacea de la Westfalia (1848), aici având loc negocieri preliminare în anul 1843.

O clădire cu două etaje, construită în anul 1654, a servit între anii 1845-1908 ca primărie.

Castelul ruinat Tecklenburg este în prezent loc de desfășurare a spectacolelor de teatru în aer liber. A fost construit în jurul anului 1100 de către contele olandez van Zutphen în apropierea unui important drum comercial, ca punct vamal și de control. Prima sa atestare documentară datează din anul 1184. În anul 1282 castelul a intrat în posesia episcopului Konrad II von Osnabruck, iar între anii 1328-1562 ținutul a aparținut conților de Schwerin. În anul 1744 castelul a fost demolat aproape în întregime. În secolul al XX-lea a început o operațiune de reconstrucție parțială, realizându-se un original și plăcut complex cu turn de observare, vara desfășurându-se spectacole în aer liber. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.