Transport persoane Barlad – Namur, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Barlad – Namur, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Barlad – Namur, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Barlad – Namur, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 06:00 la E-on 06:00. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Barlad – Namur, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Barlad – Namur, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Namur, minunată imagine scăldată în raze de soare ale unui apus romantic, este orașul-capitală a provinciei Valonia, situat la confluența râurilor Sambre și Meuse. Fostă așezare comercială în vremurile mai vechi, Namur a devenit iarăși cunoscut în Evul Mediu, când merovingienii construiseră un nou castel, așezarea dezvoltându-se mai mult pe malul nordic al râului Meuse, având un târg și un atelier monetar. În secolul al XVII-lea cetatea a fost fortificată și reconstruită ulterior, spre sfârșitul secolului, de către inginerul militar francez Sebastien de Vauban. Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea s-a renunțat la funcția sa militară. Anual, în luna septembrie, în curtea castelului se desfășoară un festival cu spectacole folclorice dedicate Sărbătorii Valoniei.

Implicat în conflictele militare din secolele XVIII-XX, orașul Namur a fost refăcut, devenind apoi sediul administrativ și politic al provinciei, declarat oficial în anul 1986 capitala Valoniei. Important nod feroviar și dispunând de o cale de transport fluvial de mărfuri, economia sa se mai bazează pe producția de mașini, articole din piele, metale și porțelan, dar și pe turism.

Clădirile sale istorice, bine conservate și deosebit de atractive prin arhitectura și vechimea lor, sunt mereu vizitate și admirate de către turiști de toate vârstele.

Catedrala St. Aubin a fost inițial o biserică construită în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, devenită ulterior o frumoasă catedrală barocă în secolul al XVIII-lea, decorată la exterior cu cinci statui care-i reprezintă pe Iisus Hristos cu patru apostoli. În interior se află o frumoasă friză ornamentală, basoreliefuri și picturi de Anthony van Dyck, Jacob Jordaens și Jacques Nicolai, student al lui Rubens. Placa de marmură de lângă altar marchează sicriul care conține inima guvernatorului Don Juan de Austria, decedat în anul 1578, corpul său aflându-se la Escorial, lângă Madrid.

Biserica catolică Saint Loup, faimoasă pentru arhitectura sa barocă deosebită, a fost ridicată între anii 1621-1645 după un proiect realizat de arhitectul belgian Huyssens Peter. Aceasta a fost construită din marmură neagră și roșie, având o boltă înaltă și coloane spiralate, precum și vitralii magnifice. În interior mai există încă elemente renascentiste.

Institutul Surorile din Notre Dame de Namur funcționează de la începutul secolului al XIX-lea. Aici au fost găzduite operele foarte cunoscute ale lui Hugo dOignies. Mai există un muzeu dedicat artistului Felicien Rops, unul dintre membrii fondatori ai Societății Libere de Arte Frumoase din Bruxelles și al societății Les XX.

Foarte îndrăgit de copii, Parcul de distracții Regina Fabiola este un mic paradis cu multe leagăne și balansoare, castele gonflabile, figuri de șah gigant, mașinuțe electrice, jocuri de tenis de masă și minigolf. Terasele pentru adulți, precum și locurile amenajate pentru picnic sau grătare sunt mereu la dispoziția doritorilor. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.