Transport persoane Barlad – Ceske Budejovice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Barlad – Ceske Budejovice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Barlad – Ceske Budejovice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Barlad – Ceske Budejovice, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 06:00 din statia E-ON.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Un alt interesant oraș din sudul Boemiei, Ceske Budejovice, situat la confluența râurilor Vltava și Malse, este foarte cunoscut pentru berea Budweiser, una dintre mărcile superioare de bere, fabrica producătoare existând încă din anul 1895 și funcționează cu capital în întregime ceh. Fabrica este o susținătoare constantă a culturii, educației și sistemului de sănătate din sudul Boemiei.

Orașul Ceske Budejovice a fost fondat de către regele Ottakar II al Boemiei în anul 1265. Vestigiile fortăreței orașului și unele construcții foarte vechi reprezintă partea medievală a acestuia. Centrul vechi este în prezent un amalgam de stiluri arhitectonice – gotic, renascentist și baroc, o plimbare în zonă fiind o reală încântare.

 

Transport cu autocarul și microbuzul România Cehia

 

Una dintre clădirile istorice ale orașului este Primăria – un edificiu cu trei turnuri, construit în stil renascentist în anul 1555. A fost reconstruită în stil baroc de către arhitectul austriac Anton Erhard Martinelli între anii 1727-1730. Decorațiunile reprezintă statui ale lui J. Dietrich, alegorii ale Justiției – Curaj, Înțelepciune și Precauție, precum și simbolurile orașului și ale Boemiei.

Piața Premysl Ottakar II din centrul orașului este una dintre cele mai mari din Europa, aici aflându-se clădiri istorice și monumente valoroase: Catedrala Sf. Nicolae, Turnul Negru și Fântâna lui Samson.

Catedrala Sf. Nicolae a fost construită în stil gotic în secolul al XIII-lea și refăcută după un incendiu din secolul al XVII-lea în stil baroc. La fațadă există statuile Sf. Wenceslas, Sf. Nicolae și Sf. Aurațian, iar la peretele sudic este amplasat un ceas solar. Altarul principal datează din secolul al XVIII-lea, interiorul fiind frumos realizat în tonuri de alb și crem.

Turnul Negru, fost turn de apărare și clopotniță, este amplasat lângă catedrală și a fost clădit în stil renascentist în anul 1577, având 72 m în înălțime și 6 clopote.

Fântâna lui Samson, realizată în stil baroc între anii 1721-1726 de către Z. Horn, este decorată cu un grup statuar creat de J. Dietrich, reprezentând pe Samson luptând cu leul, și este unul dintre simbolurile îndrăgite ale orașului. Vă invităm să o vizitați !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.