Transport persoane Baia Mare – Mons, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Baia Mare – Mons, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Baia Mare – Mons, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Baia Mare – Mons, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 16:00 din statie. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Baia Mare – Mons, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Mons, un nou popas pe drumuri belgiene, este orașul-capitală a provinciei Hainaut din Valonia. Castrul roman Castrilocus, atestare a originii sale mai vechi, a primit ulterior numele Montes, după forma de relief pe care fusese amplasat. În secolul al VII-lea, Sf. Ghislain a construit o capelă dedicată sfinților Petru și Pavel în apropierea acestuia. Sfânta Waltrude s-a stabilit aici, fiind proclamată sfântă la decesul din anul 688 și canonizată în 1039.

Mons a fost fortificat de către contele Baldwin IV de Hainaut în secolul al XII-lea. Comerțul s-a dezvoltat mult în această perioadă, apărând și instituția Primăriei. În anul 1457, arhitectul Matheus de Layens a preluat construcția Bisericii Collegiale Saint Waltrude și a restabilit primăria în anul 1479. Între anii 1580-1584 Mons a devenit capitala Țărilor de Jos, iar între secolele XVII-XVIII orașul a fost disputat de francezi, olandezi și austrieci, abia în 1830 fiind inclus în Regatul Belgiei, devenind ulterior un centru al industriei grele. După conflagrațiile secolului al XX-lea, când Mons a fost distrus în bombardamente, a început un proces de reconstrucție, devenind un centru comercial și important oraș universitar.

Puținele clădiri istorice au fost integrate armonios în peisajul modern. ”Blan Levrie”, construită din piatră, inițial în stilul gotic din anul 1530, a aparținut familiei bogate Malaperts. A fost refăcută în anul 1975. Primăria, numită în secolul al XIII-lea Casa de Pace, exista în anul 1323 pe locul actualei instituții. De-a lungul timpului a fost modificată și refăcută. În secolul al XV-lea a fost reconstruită de arhitectul Matheus de Layens, lucrările fiind prelungite până spre sfârșitul secolului al XVIII-lea. Clopotul data din anul 1390. Clădirea impozantă a actualei Primării este un amestec de stiluri și anexe, ce creează o impresie deosebită. Grupul statuar din bronz, realizat de artistul Garouste Gerard, simbolizând lupta Sf. Gheorghe cu dragonul, întregește imaginea.

Biserica Collegială Sf. Waltrude își are originea în anul 1450, fiind un monument arhitectonic și istoric valoros. Este o reprezentantă a arhitecturii gotice din Brabant, construită parțial de arhitectul Matheus de Layens, lucrările continuând până în secolul al XVII-lea. În interior sunt opere de artă foarte valoroase, precum sculpturile lui Jacques du Broeucq și picturile artiștilor Peter Paul Rubens, Floris de Vriendt, Theodoor van Thulden, Otto Venius și Michiel Coxie. Tot în incintă se află și mormintele lui Antoine de Carondelet și Alice de Namur.

Catedrala barocă din Mons a fost proiectată de arhitecții Louis Ledoux și Vincent Anthony, fiind construită în a doua jumătate a secolului al XVII-lea. Clopotnița, numită și El Catiau de Montois, are înălțimea de 87 m și un carillon cu 49 de clopote. Din anul 1999 se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Un alt monument de arhitectură interesant este Casa de Presă, ce datează din secolul al XVI-lea. Aceasta este reprezentativă pentru stilul tradițional spaniol din Mons. A fost restaurată în anii 1919-1920.

Clădirea lojei masonice ”Uniunea Perfectă”, fondată în anul 1721, a fost construită după planurile arhitectului Hector Puchot spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Este evident stilul neoegiptean, considerat ulterior de referință pentru clădirile masone.

O plimbare prin vechiul parc Waux Hall oferă o seară minunată. Creat în secolul al XIX-lea după proiectul lui Louis Fuchs, cu un pavilion central realizat de arhitectul Joseph Hubert, acesta deține, pe o suprafață de 5 ha, numeroși arbori bătrâni de specii diverse, lacuri, peluze și sculpturi în aer liber create de artiștii Gerard, Deville, Hupert și Guilmot Harvendt. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.