Transport persoane Baia Mare – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Baia Mare – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Baia Mare – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Baia Mare – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 21:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Baia Mare – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lenzen este un orășel plăcut din landul Brandenburg, situat în zona unde râul Alte Elde se varsă în Locknitz, iar la sud mărginindu-se cu fluviul Elba. Se presupune că ținutul a fost locuit de o populație slavă încă din secolul al VII-lea, în secolul al X-lea fiind ocupat de o armată de sași condusă de conții Bernhard și Thietmar. Castelul Lunzini a fost menționat pentru prima oară în anul 983, în secolul al XII-lea fiind deja înconjurat de o mică așezare. Din anul 1219 ținutul a devenit proprietatea margrafului de Brandenburg, în 1237 așezarea primind privilegii de la margraful Otto III, în anul 1400 fiind deja înconjurată de un zid din piatră. După 1648, Lenzen a ajuns un important nod de transport poștal pe ruta Berlin-Hamburg.

Secolele XVI-XVIII au fost nefaste pentru oraș, acesta fiind distrus în repetate rânduri de incendii și conflicte armate în care și-au pierdut viața mulți locuitori. De asemenea, rolul economic și politic scăzuse până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, reabilitându-se parțial odată cu racordarea la rețeaua feroviară.

Lenzen este membru al grupului de lucru ”Orașe cu miezuri istorice” din landul Brandenburg, orașul vechi fiind renovat spre sfârșitul secolului al XX-lea și introdus în circuitul istoric.

Prima clădire a Primăriei din Lenzen a fost distrusă împreună cu arhiva într-un incendiu din anul 1558. Aceeași soartă au avut și următoarele două clădiri, dispărute în anii 1652 și 1703. Actuala Primărie a fost ridicată în anul 1713, în 1756 având și un turn cu ceas mecanic ce arăta numai ora.

Turnul Blunt, construit din cărămidă, a făcut parte din zidurile medievale ale orașului, străjuind poarta de percepere a taxelor vamale.

Biserica Sf. Ecaterina, clădită în secolul al XVII-lea din cărămidă în stil gotic, a fost reconstruită după două incendii majore, lucrările finalizându-se în anul 1760. Arcadele sunt minunat decorate în stil gotic târziu, altarul, împodobit cu picturi ce reprezintă ”Cina cea de Taină”, datează din anul 1652, amvonul decorat cu ornamente sculptate este datat 1759, fontul de botez a fost făurit în anul 1486, iar candelabrele în 1656. În incintă se mai află pietre funerare și epitafuri ale unor persoane de vază din secolele XVI-XVIII.

Castelul Lenzen datează din secolul al X-lea, fiind extins în perioada barocă, turnul de veghe, construit în anul 1200, având înălțimea de 24 m. În prezent, în incintă funcționează muzeul de istorie locală, un hotel și un centru de conferințe. La intrarea în castel se află un grup de statui din bronz care reprezintă personaje celebre din istoria orașului, realizate de pictorul și sculptorul Bernd Streiter. Vizitarea acestui frumos castel și a orașului vechi, cu multe clădiri construite în stilul specific secolelor XVII-XIX, te duce cu gândul la o călătorie în timp. Merită încercarea !

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.