Transport persoane Baia Mare – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Baia Mare – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Baia Mare – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Baia Mare – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 19:00 statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Baia Mare – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Elster este un cunoscut oraș balnear din landul Saxonia, situat în valea Elsterului Alb, într-un frumos peisaj montan. Prima atestare documentară datează din anul 1324. Conacul, aparținând în anul 1412 familiei von Zedtwitz, a trecut ulterior în posesia Cercului Cavalerilor Franconi până în anul 1800.

De timpuriu au fost recunoscute proprietățile terapeutice ale apelor minerale din zonă, situație dezvăluită în anul 1669 și de medicul Ducelui Moritz de Saxonia-Zeitz, Georg Leisner. În anul 1875 așezarea a fost numită Bad Elster, primind statutul de oraș abia în 1935. În anul 1880 a fost deschis primul muzeu – Bad Elster Bath Museum, iar în 1892 a fost inaugurată Biserica neogotică Sf. Treime. Landul Saxonia a acordat în anul 2005 titlul ”Mineral și Moorheilbad” Bad Elster.

Cele mai importante clădiri construite spre sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea au adus faimă localității prin arhitectura lor deosebită, dar și prin utilitatea lor.

Casa Royal Spa, construită între anii 1888-1890 de către arhitectul Karl Otto Trobsch, este reprezentativă pentru stilul neorenascentist, fiind dotată cu săli de baie foarte moderne pentru acea epocă.

Baia Albert, construită în jurul anului 1908 de către arhitecții Rudolf Schilling și Julius Graebner, s-a numit mai târziu New Bathhouse.

Teatrul Regele Albert a fost construit în anii 1913-1914 după proiectul arhitectului Chemnitz Alfred Zapp, sub patronajul prințului Alexander de Saxonia.

Teatrul în aer liber, prima instituție de acest fel din Germania, a fost deschis în anul 1911 și se afla situat într-o frumoasă zonă împădurită. A fost redeschis în anul 2007, prezentând anual, în fiecare vară, spectacole de operă, operetă, dramă, concerte, cinema și folclor.

Palace Hotel Wettiner Hof, construit în anul 1908 de către arhitectul Zapp & Basarke, a fost transformat peste o jumătate de secol în sanatoriul Karl Marx Hof. În prezent este declarat monument cultural.

Biserica Sf. Treime, construită în stil neogotic târziu și consacrată în anul 1892, deține valoroase opere de artă, dintre care reprezentative sunt figurile sculptate în stil gotic ale apostolilor Petru și Pavel, datate cca 1490.

Peisajul atractiv și terapia apelor fermecate ale stațiunii atrag turiștii dornici de recreere și refacere într-un loc minunat. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.