Transport persoane Bacau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bacau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bacau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Bacau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Olanda și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne, sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bacau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Pitorescul oraș Utrecht, străbătut de canale mărginite de terase, magazine cochete și flori, încântă privirea și promite vacanțe de vis. Clădirile elegante ale centrului istoric, ce datează din secolele XVI-XVII, și cele două canale – respectiv Canalul Nou și Canalul Vechi, acesta din urmă mereu populat de bărcile cu turiști în căutare de priveliști romantice, sunt mult agreate și căutate continuu. În mijlocul centrului vechi se află Turnul Catedralei din Utrecht, cea mai înaltă clopotniță din Olanda și simbol al orașului.

Catedrala protestantă Sf. Martin a fost construită în stil gotic, în etape. Ridicarea propriu-zisă a clădirii s-a făcut în perioada 1288 – sec. al XIV-lea, lucrările fiind reluate în anii 1485 și 1517. Distrusă în anul 1674 de un uragan, ca aproape întreg orașul Utrecht, aceasta a fost restaurată complet abia în secolul al XX-lea, Biserica Sf. Gertrude preluând funcția de catedrală protestantă.

Catedrala catolică din Utrecht sau Sf. Catherine a fost inițial biserica unei mănăstiri carmelite fondată în anul 1456. Biserica mare a fost finalizată în secolul al XVI-lea, între anii 1580-18150 fiind sediul unei comunități protestante. În anul 1853 a fost ridicată la rang de catedrală a Arhiepiscopiei Utrecht, în 1900 fiind finalizat și turnul acesteia.

O altă atracție turistică din zonă o constituie minunatul castel neogotic De Haar, cel mai mare castel din Olanda, datând din secolele XIII-XIV și reconstruit între anii 1892-1912 pe baza proiectului arhitectului Pierre Cuypers. Înconjurat de grădini minunat amenajate, castelul creează o impresie deosebită. În anul 2000 a fost donat Fundației Kasteel de Haar, fiind din nou restaurat între anii 2001-2010.

Foarte atractiv este și Muzeul Speelklok, care deține o fascinantă colecție de instrumente muzicale cu redare automată. Poți întâlni aici cutii muzicale de diferite modele, ceasuri muzicale, pianole, mici orgi mecanice și vestitul ceas cu clopote. Colecția a stârnit mare interes, muzeul având mereu un număr mare de vizitatori.

Muzeul Central din Utrecht, fondat în secolul al XIX-lea, este deja cunoscut prin colecția sa bogată de peste 47000 de exponate, revelând modul de viață al cetățenilor din ținut: obiecte de îmbrăcăminte, de uz casnic, design interior, mobilier, monede, tablouri.

Dar turiștii își pot bucura ochii admirând bogăția de culori din faimoasa piață de textile, Lapjesmarkt, cea mai veche din Europa. Amplasată în centrul vechi al orașului, funcționează în fiecare sâmbătă. Piața de flori este la fel de cunoscută și îmbietoare. Pe lângă vestitele lalele,tot felul de flori multicolore și parfumate îmbată simțurile. Dar cea mai apreciată piață rămâne totuși Bazarul din Utrecht, numit și ”cea mai veselă piață din Olanda”, deschisă sâmbăta și duminica. Pe tarabe sunt etalate mărfuri din toată lumea, de la jucării la alimente și fructe exotice, precum și tot soiul de gustări. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațională de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.