Transport persoane Bacau – Usti nad Labem, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bacau – Usti nad Labem, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bacau – Usti nad Labem, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Bacau – Usti nad Labem, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 10:30 din statia Lidl, langa autogara.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând nordul Boemiei, am făcut vremelnic popas într-un oraș mai deosebit, Usti nad Labem, situat într-o zonă muntoasă, la confluența râurilor Bilina și Elba. Este un puternic centru industrial al Cehiei, port fluvial și important nod de cale ferată.

&nbsp

transport persoane Cehia Romania

&nbsp

Usti nad Labem era cunoscut ca centru comercial încă din secolul al X-lea, iar în secolul al XIII-lea avea deja statut de oraș-municipiu. Greu încercat în decursul istoriei, râvnit constant, în secolul al XIX-lea este component al Austriei și supus unui intens proces de industrializare. În anul 1870 era producător de articole din lână, lenjerie, hârtie, nave și substanțe chimice, portul fluvial asigurând transportul de cereale, fructe, apă minerală, cherestea și cărbune, populația orașului crescând mereu.

După Al Doilea Război Mondial a fost trecut în componența Cehoslovaciei, iar din anul 1993 face parte din Cehia, fiind un important centru al industriei chimice, metalurgice, textile, alimentare și de mașini-unelte.

În imediata apropiere a orașului, pe o stâncă deasupra Elbei, este situat Castelul Strekov, construit în secolul al XIV-lea cu scopul de a proteja căile navigabile și a încasa taxele aferente. Castelul a fost ridicat în anul 1316 de către Jan de Luxemburg, tatăl împăratului roman Carol IV, pentru a supraveghea ruta comercială fluvială spre Germania. În anul 1563 a fost dobândit de familia Lobkowicz, proprietari actuali ai acestuia. Supus în decursul istoriei unor conflicte, ocupat pe rând de către habsburgi, saxoni și suedezi, castelul a fost deteriorat în cursul operațiunilor militare și abandonat până la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Poziția sa romantică și arhitectura mai deosebită a fost apreciată mult de către poeții și artiștii care au vizitat castelul în secolul al XIX-lea, printre aceștia fiind J.W. Goethe și Richard Wagner. Firilor romantice, castelul pare atractiv și în prezent. Sunteți invitați să-l vizitați !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.