Transport persoane Bacau – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bacau – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bacau – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bacau – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 10:30 langa Lidl.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bacau – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schorndorf este un oraș din landul Baden-Wurttemberg, străbătut de pârâurile Schorndorf și Wieslauf, care se varsă în Rems. Prima atestare documentară a acestei așezări datează din anul 1235, în 1262 fiind menționată de către contele Ulrich I von Wurttemberg ca ”Municipium Nostrum Schorndorf”. În anul 1299 așezarea avea ziduri de apărare și judecători locali. A devenit parte a Ducatului Wurttemberg în anul 1495.

Centrul istoric al orașului Schorndorf este declarat monument istoric general. Primăria barocă este un punct de reper al orașului și a fost construită între anii 1726-1730 sub conducerea lui Georg Friedrich Majer. Până în anul 1769, în sala de judecată au fost pictate panouri din lemn cu motive din Vechiul Testament. Parterul a fost multe secole o sală de piață, iar la etaj se aflau camere de consiliu și sala de consiliu. Peretele din spate este acoperit cu un mozaic care reprezintă Femeile Schorndorf, realizat de Hans Gottfried von Stockausen în anul 1965. În fața mozaicului este amplasat Monumentul Gottlieb-Daimler.

Farmacia Palmsche, o clădire cu traverse din lemn, este celebră prin arhitectura sa. A fost reconstruită în anul 1660 din ruine și pe fundațiile a două clădiri distruse în anul 1634. Farmacistul Johann Philipp Palm a cumpărat una dintre clădiri în anul 1644, construcția fiind finalizată în 1696. În 1896 s-a realizat o pictură ornamentală a fațadei. Din anul 1979, după un proces de reabilitare, farmacia a fost din nou deschisă.

Biserica luterană Schorndorf, situată în centrul orașului, a fost construită în stil gotic, cu un turn înalt de 66 m, devenit ulterior un punct de referință și o atracție turistică importantă. Construcția sa a început în anul 1477 și a fost reconstruită după incendiul devastator din 1634, finalizarea din 1660 implicând mai multe stiluri arhitectonice. Câteva opere de artă religioasă măresc valoarea patrimoniului bisericii. Capela Sf. Maria are o cristelniță din bronz datată 1660, iar alături se află amvonul sculptat tot în anul 1660 de către Andreas Stellmacher și pictat de Gmund Friedrich Ulmer. Porțile vechiului altar, realizate în anul 1738, sunt decorate cu 4 statuete din lemn reprezentând pe Moise, Ioan Botezătorul, Simeon și Hristos. Trei ferestre ale corului sunt pictate de Gustav van Treeck și ilustrează Învierea fiicei lui Jairus, Cina Sfântă și Încorporarea lui Iisus. Epitafurile din biserică sunt din secolele XVI-XIX.

Castelul Schorndorf a fost construit de către ducele Ulrich von Wurttemberg în anul 1538, pe locul unei clădiri anterioare, în perioada respectivă cetatea devenind cea mai puternică fortificație din ducat. În secolul al XIX-lea a suferit modificări, fiind adăugate noi clădiri. O altă construcție, ridicată de ducele Christoph von Wurttemberg în anul 1555 reprezintă Castelul Nou. Din anul 1810 acesta a servit drept cabană de vânătoare pentru regele Frederick, în 1817 a devenit birou forestier, iar în prezent este sediul biroului fiscal.

Vila Arnold este o clădire rezidențială, devenită în prezent centru de educație pentru adulți. A fost ridicată în stil Art Nouveau în anul 1905 pentru consilierul local Carl Arnold, proprietarul unei fabrici de mobilier din fier aflată în vecinătate. În locul fabricii a fost creată Galeria Arnold pentru artă și tehnologie.

Stațiunea Oskar Frech SeeBath este un complex format dintr-o piscină interioară, o piscină în aer liber cu lac (piscină naturală) și saună, deschise între anii 2008-2011. Complexul, extins și modernizat, mai dispune și de terenuri de volei pe plajă, fotbal și ping-pong. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.