Transport persoane Bacau – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bacau – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bacau – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Bacau – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Olanda și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne, sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bacau – Groningen, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Urcând spre nordul Olandei, ne-am oprit la Groningen, un frumos oraș de pe traseu, animat de mulțimea de studenți ce frecventează cursurile celor două universități din localitate. Fost membru al Ligii Hanseatice, orașul cu o vechime milenară, amplasat într-un ținut locuit din timpuri străvechi, a fost atestat documentar abia în anul 1040, în secolul al XIII-lea devenind deja un centru comercial important. În această perioadă a fost construit turnul ce a devenit unul dintre simbolurile orașului. Martinitoren sau Turnul Sf. Martin este de fapt clopotnița Bisericii Sf. Martin, amplasată în Grote Markt. Are 97 m în înălțime și un carillon cu 62 de clopote, fiind construit între anii 1469-1482, din blocuri de gresie, pe locul unde existaseră două turnuri incendiate în secolele al XIII-lea și al XV-lea.

Biserica gotică Sf. Martin este cel mai vechi lăcaș de cult din Groningen, în perioada 1559-1594 îndeplinind și funcția de catedrală. A fost construită în secolul al XIII-lea și extinsă în secolele al XV-lea și al XVI-lea. Mai există încă o parte din picturile murale vechi, mai importantă fiind cea datată secolul al XVI-lea și reprezentând scene din viața lui Iisus Hristos. Conține și morminte din secolele XVI-XVIII.

O altă frumoasă clădire, având și importanță istorică, este cea a colectorului de taxe, construită în anul 1635 și având stema orașului Groningen amplasată pe fronton. Mai puțin afectată de trecerea timpului, aceasta a avut diverse utilizări, după ultima restaurare devenind restaurant.

Menkemaborg, un minunat conac istoric construit din cărămidă în secolul al XIV-lea, cu modificări aduse în jurul anului 1700, a fost redecorat în secolul al XVIII-lea, interiorul fiind dotat cu mobilier sculptat cu ornamente baroce și tablouri cu scene mitologice. Camerele mobilate sunt dotate cu argintărie, bibelouri chinezești și portrete din secolele XVII-XVIII. Grădina splendidă are zone de utilitate, respectiv o grădină de legume și alfel de plante, dar și cu flori, plante ornamentale și un tunel de trandafiri. A fost donată în anul 1921 Muzeului Groningen, care l-a restaurat și deschis publicului, oferind o imagine a modului de viață aristocratic din secolele XVII-XVIII.

Muzeul Groningen, deschis în anul 1874, deține o valoroasă colecție de opere de artă modernă și contemporană. Clădirea actuală, realizată în stil post-modernist, a fost finalizată în anul 1994. Expozițiile de artă conțin creații ale artiștilor locali, naționali și internaționali, uneori controversați, dar menținând cea mai mare afluență de vizitatori din ținut. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.