Transport persoane Bacau – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bacau – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bacau – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bacau – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bacau – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Continuând periplul nostru prin orașul Gera, ne-am oprit atenția asupra unor frumoase clădiri istorice, moșteniri ale unor veacuri de mult apuse, dar care ne încântă și acum prin arhitectura originală și parfumul de epocă.

Primăria Gera este un cunoscut punct de reper al orașului. Prima instituție de acest gen a apărut în anul 1254, dar prima mențiune scrisă despre existența sa datează din 1425. Clădirea actuală a fost construită în stil renascentist între anii 1573-1575, dar în forma cunoscută datează din 1754. A fost restaurată după incendiul din anii 1783-1784 după planurile originale. În anii 1911/1912 a fost extinsă cu o nouă clădire – New Town Hall, iar în anul 1973 într-una dintre pivnițele sale s-a deschis cabaretul Fettnappchen. Portalul Primăriei, construit de către Nicol Teiner, are în față vulturul bicefal al Sfântului Imperiu Roman, stema Reuss și Solms. Sculptura de pe ușă reprezintă zeița Justiția, legată la ochi, cu balanța și sabia în mâini.

O altă clădire istorică, construită în anul 1592 în stil renascentist și frumos decorată, este cea a Farmaciei. Aceasta a fost fondată în anul 1603, dar s-a mutat în această clădire abia în anul 1847. Fereastra deosebită, cu două etaje, a fost decorată în anul 1606 cu reliefuri color, la primul etaj fiind ilustrate cele 4 anotimpuri și steme, urmând reprezentarea apostolilor la ambele etaje.

Castelul Osterstein a fost timp de secole reședința familiei conților von Reuss. Castelul guvernanților von Weida din secolele XII-XIII a fost reconstruit în stil renascentist în preajma anilor 1560 de către Heinrich Tânărul von Reuss, numele Osterstein apărând pentru prima oară în anul 1580. Familia von Reuss a folosit castelul ca reședință până în anul 1945, acesta fiind distrus într-un raid aerian. Ruinele demolate au fost îndepărtate, turnul de veghe reconstruit, pe platou apărând un restaurant, o cafenea, un loc de joacă pentru copii și o scenă pentru spectacole în aer liber.

Biserica Sf. Ioan, cea mai mare biserică din oraș, era deja menționată în jurul anului 1200. A fost reconsacrată, fiind refăcută după un incendiu, în anul 1488, de către episcopul de Naumburg și din nou reconstruită după un alt incendiu provocat de suedezi în anul 1639. Cripta din biserică adăpostește mormintele familiei von Reuss-Gera. Un nou incendiu a distrus biserica definitiv în anul 1780, lucrările începute în anul 2017 având ca scop descoperirea criptei. Biserica Nouă Sf. Ioan, construită din cărămidă în stil neogotic în anii 1880/81 a fost consacrată în 1885. A fost reconstruită între anii 1972-1975.

Biserica gotică Sf. Maria este situată în centrul istoric al orașului Gera, aproape de Podul istoric pietonal Untermhauser (c. 1863) pe Elsterul Alb. A fost construită în jurul anului 1440 și deține un altar foarte valoros, realizat în stil gotic târziu. Se presupune că a fost construită pe locul unde se aflase un lăcaș de cult ridicat în anul 1193. Între anii 1802-1854 a servit și ca biserică de garnizoană pentru trupele contelui von Reuss. A fost extinsă în anul 1882, adăugându-i-se și două turnuri mici construite în stil neogotic.

Castelul baroc Tinz a fost clădit între anii 1745-1748 în locul unui castel medieval, cu scopul de a realiza o reședință de vară pentru contele Heinrich XXV von Reuss-Gera și fiul său, contele Heinrich XXX. Parcul minunat înconjura castelul. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea a avut diverse utilizări, dar în anul 2013, după o renovare majoră, clădirea a fost alocată Universității de Cooperare Gera-Eisenach.

Multe dintre vilele orașului, clădite în perioada industrializării, sunt acum exemple de arhitectură originală și atractivă, făcând o impresie deosebită. O plimbare prin cartierele orașului poate fi edificatoare și reconfortantă. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.