Transport persoane Bacau – Baden-Baden, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bacau – Baden-Baden, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bacau – Baden-Baden, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bacau – Baden-Baden, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bacau – Baden-Baden, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Baden-Baden este un oraș-stațiune balneară de renume din landul Baden-Wurttemberg, situat în valea râului Oostbach, la poalele Munților Pădurea Neagră. Așezarea a fost fondată de romani în secolul I, purtând numele Aurelia Aquensis (Apele Aureliene), existând și în prezent ruinele băilor romane. În anul 712, regele Dagobert III a donat ținutul Mănăstirii Weissenburg. Într-un act de donație al împăratului Otto III din anul 987 apare menționată și existența unei biserici. La începutul secolului al XII-lea ținutul a fost cumpărat de contele Ermanno II von Baden. În anul 1250 așezarea Baden a primit statutul de oraș.

Orașul Baden s-a dezvoltat spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, devenind cunoscut ca o stațiune de sănătate, construindu-se spre începutul secolului următor hoteluri, un cazinou (1810), o casă de sănătate (Kurhaus,1821-1824) și clădirea celebră spa Friedrichsbad (Terme di Federico – complex neobaroc,1877). În anul 1872 s-a fondat un club internațional care organiza curse de cai, devenite ulterior o atracție constantă până în zilele noastre. Din anul 1931 orașul se numește Baden-Baden.

Complexul de sănătate Kurhaus deține un centru spa, cazinoul și câteva săli de conferință. A fost proiectat și realizat între anii 1810-1824 de către Friedrich Weinbrenner, în anul 1853 Jacques Benazet construind și săli pentru jocurile de noroc. Nenumărate personalități s-au perindat pe aici de-a lungul timpului și multe evenimente culturale sau sportive au fost organizate în incinta lor.

Și cele câteva clădiri istorice existente în localitate continuă să suscite interesul turiștilor. Catedrala gotică Stiftskirche, construită în secolul al XII-lea ca bazilică romană, a fost reconstruită în secolul al XV-lea, dar afectată grav de armata lui Ludovic al XIV-lea în secolul al XVII-lea. A fost reconstruită în anii 1697/98, iar între 1751-1753 a fost refăcută în stil baroc de către margraful Ludwig Georg, devenind în 1808 o biserică parohială. Operele de artă religioase au fost salvate și conservate. În secolul al XIX-lea a fost restaurată în stil gotic, doar cupola turnului păstrând caracterul baroc. Adăpostește 14 morminte ale margrafilor din Baden.

Mănăstirea Lichtental a fost fondată în anul 1250 de către contesa Irmengard. Între anii 1288-1372 a fost construită și Capela Principilor cu scopul de a adăposti mormintele acestora.

Castelul Hohenbaden, construit în secolul al XII-lea, a fost sediul margrafilor din Baden până în anul 1590, când a fost distrus de un incendiu.

Castelul Nou, construit pe fundațiile unei cetăți din secolul al XIV-lea, a fost reconstruit în forma actuală între anii 1573-1575 de către arhitectul Caspar Weinhart, refăcut în stil baroc în secolul al XVIII-lea, cu camerele principale realizate în stil renascentist. În secolul al XIX-lea a servit ca reședință de vară Marilor Duci. Din anul 1946 a găzduit Muzeul de Istorie Zahringer, fiind apoi transformat în hotel de lux (2010).

Un loc minunat de recreere în stațiunea Baden-Baden a devenit grădina Paradies, iar pe Lichtentaler Alee concertează renumita Filarmonică din Berlin. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.