Transport persoane Avrig – Nidda, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Avrig – Nidda, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Avrig – Nidda, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Avrig – Nidda, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 20:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Avrig – Nidda, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Nidda este un oraș plăcut din landul Hesse, străbătut de râul Nidda. Așezarea a fost menționată între anii 802-817 ca Nitaha, fiind atestată în Codexul Eberhardi. În decursul anilor următori numele a prezentat și alte variante. Nidda s-a format în jurul unui castel construit pe ruta comercială ce străbătea ținutul. Castelul a fost clădit în jurul anului 1100 de către conții Volkold I von Malsburg și fiul său, Volkold II, având rol de supraveghere și protecție. În anul 1187 a fost înființat în localitate un comandament al Ordinului Sf. Ioan, care a contribuit la evoluția așezării. Într-un document al conților Gottfried IV și Berthold I din anul 1234 apare încă descrisă ca ”vila”. Însă abia în anul 1311 a primit statutul și privilegiile de oraș. În 1450 a intrat în posesia landgrafului de Hesse.

Clădiri construite în acea perioadă și existente încă au devenit importante monumente culturale și atractive obiective turistice.

Biserica evanghelică Geiss-Nidda este o bazilică clădită în stil gotic timpuriu, atestată documentar din anul 1234. În anul 1336 era administrată de Dieceza din Mainz. A fost reconstruită în anul 1710, în 1867 urmând un proces de refacere a turnului, iar în 1895/96 o nouă reabilitare. Opere de artă religioasă din secolele XV-XVI îmbogățesc patrimoniul lăcașului: o sculptură a Sf. Sebastian din anul 1450, o sculptură a Madonnei din anul 1500 și o cristelniță din gresie roșie datată 1660.

Biserica Sf. Ioan, bazilică medievală construită între anii 1187-1585, cu un turn ridicat în anii 1491/92, a servit ca biserică până în 1618, ulterior devenind școală latină. Lăcașul a fost părăsit din cauza degradării, turnul supraviețuind și găzduind trei clopote datate 1519, 1572 și 1629. A devenit un monument cultural valoros, fiind renovat din nou în anul 2012.

Biserica evanghelică Ulfa a fost o bazilică clădită în secolul al XII-lea. A fost reconstruită în stil baroc între anii 1719-1721, biserica rămânând bine conservată peste veacuri. Clopotele datează din anul 1334.

Castelul Nidda, clădit în secolul al XVII-lea, este o combinație de stil gotic târziu și stil renascentist. A fost ridicat pe fundațiile castelului conților Volkold von Malsburg, menit să protejeze drumul comercial ce străbătea ținutul. În secolul al XV-lea a devenit reședința oficială a landgrafilor de Hesse. A fost reconstruit în secolul al XVII-lea, devenind reședința oficială a familiei Krug din Nidda. Între anii 1688-1693 a fost sediul landgrafului Ernst Ludwig von Hesse-Darmstadt, trecând ulterior în posesia districtului administrativ Nidda și a Curții districtuale până la sfârșitul anului 2011. În curtea castelului se desfășoară în fiecare vară evenimente culturale diverse, la care sunt invitați numeroși oaspeți. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.