Transport persoane Avrig – Breda, Romania– Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Avrig – Breda, Romania– Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Avrig – Breda, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Avrig – Breda, Romania– Olanda cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 17:30:00 PM LIDL.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Olanda și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Avrig – Breda, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Breda este un oraș-municipiu din sudul Olandei, provincia Brabantul de Nord. Așezarea, formată în jurul unei cetăți, era cunoscută din secolul al XI-lea ca o proprietate a împăratului Sfântului Imperiu Roman. În anul 1252 a primit statutul de oraș, ulterior construindu-se ziduri de protecție și un castel. Între secolele XV-XVIII a fost în posesia Casei de Nassau. În secolul al XVI-lea a fost preluat de Wilhelm I de Orange, care a transformat orașul într-o reședință, atrăgând și alți nobili care și-au construit aici palate, unele cu o arhitectură remarcabilă. În anul 1534, Henry III de Nassau-Breda a reconstruit fortificațiile medievale ale orașului.

Secolele XVI-XVII au fost marcate de un incendiu uriaș și de conflicte distrugătoare pentru oraș. Breda s-a refăcut, dar prosperitatea a venit odată cu industrializarea. A devenit un centru al industriei alimentare, al băuturilor și al ciocolatei. Berea Breda era cunoscută în toată lumea. În prezent aici își au sedii multe companii internaționale: Abbot Laboratories, General Electric, Exxon Mobil, Texaco, Scania, Toshiba, Alfa Laval, General Motors, Ritchie Bros, Amgen ș.a. Industria alimentară este reprezentată de Hero Group, Perfetti Van Melle, Anheuser-Busch InBev și Royal Cosun.

Centrul orașului încă mai are clădiri istorice cu o arhitectură minunată. Grote Kerk sau Biserica Mare a fost clădită în stilul gotic de Brabant, fiind considerată cel mai important monument al orașului. O biserică a fost semnalată în zona așezării Breda din anul 1269. Grote Kerk a fost construită începând cu anul 1410, dar în 1457 turnul s-a prăbușit, fiind necesare operațiuni de reconstrucție finalizate în 1547. Turnul a fost ars în anul 1694 și reconstruit în 1702. Până în prezent biserica a mai fost restaurată, ultima operațiune având loc între anii 1993-1998.

Capela Prințului este mausoleul Casei de Orange-Nassau, fiind construită între anii 1520-1525 din ordinul lui Henry III de Nassau-Breda. Frescele din capelă au fost executate de pictorul italian Tommaso di Andrea Vincidor. La restaurarea din anul 2003 a fost redată pictura originală.

Castelul Breda exista din anul 1353, fiind întărit de Jan II de Polanen cu patru turnuri și un canal. Henry III de Nassau-Breda a reconstruit castelul transformându-l într-un palat renascentist. Fiul său, Rene de Chalon, a construit și o capelă în anul 1540. Ulterior, palatul a trecut în proprietatea lui Wilhelm I de Orange.

William III al Angliei a construit castelul între anii 1686-1695. În anul 1826, Wilhelm I al Olandei a transformat castelul în Academia Militară Regală, extinzând clădirea.

Muzeul Stedelijk este un muzeu pentru cultura vizuală din Breda și se axează pe film, design, fotografie, modă, arte vizuale, arhitectură, știință și jocuri. Se află situat într-una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, menționată în anul 1246 ca un azil pentru pelerini și alte categorii de străini. Clădirea De Beyerd a devenit în anul 1956 centru cultural, apoi centru pentru artă ilustrativă modernă. Din 1966 este un sit de patrimoniu național.

Ca un eveniment cultural original și extrem de popular, Redhead Day este un festival care are loc în luna septembrie, cu participanți având păr de culoare roșie, dar și axat pe arta legată de culoarea roșie. Prelegerile, atelierele și demonstrațiile au auditoriu din 20 de țări. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.