Transport persoane Arad – Ceska Lipa, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Arad – Ceska Lipa, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Arad – Ceska Lipa, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Arad – Ceska Lipa cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 22:0 din statia de langa gara.

Cu Danytur prin Cehia! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

Transport cu autocarul și microbuzul România Cehia

 

Traversând Moravia, ne-am oprit pentru un scurt popas în orașul Ceska Lipa, situat pe malul drept al râului Ploucnice. Prin secolul al X-lea, în ținut exista o așezare slavă. Ceska Lipa a fost fondată între anii 1305-1319 de către Jindrich de Lipe, iar Berka din Dube a contribuit mult la dezvoltarea sa. Prima atestare documentară a localității datează din anul 1263. În anul 1381, Hynek Berka din Dube a acordat carta de drepturi pentru orașul Ceska Lipa. În a doua jumătate a secolului al XIV-lea, familia Weitmile a avut un rol însemnat în dezvoltarea orașului, membrii săi având funcții de preoți parohi și rector. Între anii 1502-1553, cea mai mare parte a orașului și imobilele din împrejurimi aparțineau familiei Vartenberg, ulterior castelul revenind familiilor Dube și Lipe. În secolul al XVI-lea s-a mărit numărul breslelor, acestea contribuind financiar la susținerea bisericilor din localitate. În anul 1850, Ceska Lipa a devenit oraș raional guvernat de un guvernator.

Câteva lăcașuri de cult, cu o vechime considerabilă, constituie o moștenire istorică și culturală demnă de luat în considerație.

Biserica Sf. Magdalena a fost construită în stil gotic pe la mijlocul secolului al XIII-lea și reconstruită în anul 1460 de către Jindrich Berka din Dube, iar în secolul al XVI-lea reconstruită din nou în stil gotic.

Biserica Înălțării Sfintei Cruci, ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, a fost ulterior refăcută.

Mănăstirea Augustină, înființată în anul 1627 de Albrecht de Valdstejn, a fost construită în decursul a 150 de ani. Capela Loreto a fost construită în curtea mănăstirii în anul 1698. Actualmente în mănăstire funcționează Muzeul și Galeria din Ceska Lipa, unde se organizează expoziții și au loc concerte, foarte agreate de vizitatori.

Casa Roșie se află lângă Castelul Lipy și a fost construită ca o cabană de vânătoare în stilul Renașterii italiene de către Jindrich Berka din Dube.

Primăria a fost construită în anul 1823 stil neorenascentist și refăcută în 1884. Pe clădire se află bustul lui T.G. Masaryk.

Fântâna cu delfini din Piața T.G. Masaryk, construită în anul 1837, funcționează și în prezent.

Un eveniment cultural, intrat deja în tradiția muzicală a orașului, este Festivalul de Muzică Multiplă organizat de Clubul Progres. Acesta și-a mărit considerabil audiența fiind transferat, din anul 2009, în grădina Mănăstirii Augustine, iar din 2014 în zona Castelului Lipy, amatorii putând participa în a doua jumătate a lunii iunie. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.