Transport persoane Alesd – Liege, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Alesd – Liege, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Alesd – Liege, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Alesd – Liege, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 21:00 in fata la primarie. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Alesd – Liege, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Liege este un minunat oraș din provincia Valonia, situat în valea râului Meuse, principal centru economic și cultural al ținutului. Prima atestare documentară datează din anul 558, când așezarea era cunoscută sub numele Vicus Leudicus. În secolul al VIII-lea, Sf. Lambert din Maastricht, încercând să finalizeze procesul de creștinare în zonă, a fost ucis în Liege și considerat ulterior martir al credinței. Sfântul Hubert, succesorul său, a construit o bazilică, locul respectiv ajungând peste secole centrul istoric al localității. Între anii 985-1794, orașul a devenit sediul episcopal, prințul-episcop Notger sprijinind dezvoltarea culturală a acestuia. Liege este cunoscut astăzi și pentru numeroasele sale biserici, cea mai veche, Sf. Martin, datând din anul 682.

Orașul a fost fortificat, construindu-se și un castel. După anul 1345 s-a impus un sistem politic democrat format din cele 32 de bresle ale orașului. În secolul al XVII-lea, domnitorii-episcopi au venit din Casa regală de Wittelsbach, în anul 1704 orașul fiind însă ocupat de ducele de Marlbourough, spre sfârșitul secolului al XVIII-lea de către armata franceză, trecând apoi la Regatul Unit al Țărilor de Jos, recăpătându-și independența în secolul al XIX-lea și integrându-se în sfârșit în Belgia. În secolul al XIX-lea Liege a devenit un puternic oraș industrial, printre primele producătoare de oțel din Europa.

Deși a trecut prin cele două conflagrații mondiale ale secolului al XX-lea, Liege se poate mândri în prezent cu frumoasele și strălucitoarele sale clădiri istorice, admirate de toți turiștii și iubite de localnici.

Una dintre cele mai impunătoare construcții este Palatul Episcopilor, situat pe locul fostei Catedrale Sf. Lambert, reședința episcopilor din Liege. Primul palat a fost construit în jurul anului 1000 de către episcopul Notger și distrus de un incendiu în 1185. Următorul palat a avut aceeași soartă, dispărând în incendiul din anul 1505. Episcopul Erard de La Marck a dispus construirea unui nou palat, început în anul 1526 și finalizat spre sfârșitul secolului. Fațada principală a fost reconstruită după incendiul din 1734 de către arhitectul belgian Jean-Andre Anneessens, iar o nouă aripă a fost clădită în 1849 de către arhitectul Jean-Charles Delsaux, pentru a găzdui guvernul provinciei, ulterior și Palatul de Justiție.

Catedrala Sf. Paul a fost inițial o biserică înființată în secolul al X-lea, reconstruită în stil gotic între secolele XIII-XIV și refăcută în secolul al XIX-lea, când a devenit catedrală romano-catolică. Catedrala actuală are numeroase și valoroase opere de artă expuse în 8 săli tematice, ilustrând istoria episcopiei din Liege.

Biserica Sf. Jacques este cea mai frumoasă biserică medievală din Liege, construită în stil gotic flamboaiant și renascentist timpuriu. Statuetele din interior sunt opera sculptorului Jean Del Cour, iar cele 29 de ”misericords” datează din secolul al XIV-lea.

Cele mai importante muzee din Liege, foarte vizitate de turiști, sunt: La Boverie (Muzeul de Arte Frumoase), Muzeul de Viață Valonă, Muzeul Artei și Artei Religioase Valone, precum și Muzeul Marele Curtius (patrimoniu major al Valoniei), amplasat într-un conac din secolul al XVII-lea, pe malul râului Meuse, și dispunând de o colecție interesantă de exponate arheologice, arme, arte decorative, artă religioasă și artă Mosan (Meuse Renaissance). Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.