Transport persoane Alba Iulia – Ulm, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Alba Iulia – Ulm, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Alba Iulia – Ulm, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Alba Iulia – Ulm, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi la ora 22:00 din fata garii.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Alba Iulia – Ulm, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Ulm este un frumos oraș universitar din landul Baden-Wurttemberg, situat pe Dunăre și înconjurat de păduri și dealuri. Așezarea a fost fondată în jurul anului 850, având multe secole statutul de oraș imperial liber. Prima atestare documentară a apărut într-un document emis de regele Ludwig II Germanul în anul 854, fiind declarat oraș imperial liber în 1181 de către Friedrich Barbarossa. Ulm a devenit în Evul Mediu un oraș de meșteșugari și comercianți, în secolele XV-XVI înfloritoarea industrie textilă având exporturi profitabile.

Unele dintre multele clădiri ridicate în această perioadă de dezvoltare mai există încă și astăzi. Cartierul istoric Auf dem Krenz cuprinde clădiri construite înainte de anul 1700. Noua epocă de dezvoltare a fost cea din secolul al XIX-lea, industrializarea ducând la extinderea orașului. Construcția catedralei începută în anul 1377 a fost reluată și terminată în etapa 1844-1891. Aceasta este un edificiu gotic înalt de 143 m și decorat cu sculpturi medievale târzii, picturi valoroase din secolele XV-XVI și ferestre cu vitralii minunate.

Primăria din Ulm a fost clădită în anul 1370, fiind decorată cu picturi strălucitoare din secolul al XVI-lea. Ceasul astronomic de pe fațadă este datat 1520.

Hanul Krone este un complex medieval de clădiri din secolele XV-XVI și XIX, unde au fost oaspeți de-a lungul timpului împărații călători prin ținut.

Mănăstirea benedictină Wiblingen a fost fondată în anul 1093 de către conții Hartmann și Otto von Kirchberg. În cursul secolului al XVIII-lea a fost refăcută în stil baroc târziu, iar biserica sa în stil neoclasicist, fiind ridicată în anul 1993 la rang de bazilică minoră. Celelalte clădiri ale mănăstirii sunt utilizate în prezent de Universitatea din Ulm. Aceasta a fost înființată în anul 1967, având în prezent cca 10000 de studenți. În jurul campusului universitar a fost creat un parc științific, care are colaborarea centrelor de cercetare a companiilor Daimler, BMW și Siemens.

O clădire mai nouă, cu o arhitectură mai deosebită, sub forma unei piramide din sticlă, este cea a bibliotecii publice din Ulm, construită de arhitectul Gottfried Bohm.

Un alt obiectiv turistic interesant și plăcut este Grădina Botanică, aflată sub conducerea Universității din Ulm. Amplasată pe un teren de 28 ha, aceasta deține mai multe și variate grădini de plante medicinale, de trandafiri, de cabană și luncă, un herbarium cu 80000 de exponate din Europa, America Centrală și America de Sud, precum și o colecție tropicală de 50000 de exemplare. O vizită în aceste grădini oferă o experiență încântătoare ! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.