Transport persoane Aiud – Utrecht, Romania– Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Aiud – Utrecht, Romania– Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Aiud – Utrecht, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Utrecht, Romania– Olanda cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 17:30:00 PM LIDL.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Aiud – Utrecht, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Utrecht este un frumos oraș olandez, capitala provinciei cu același nume. Este străbătut de mai multe canale, unele formate pe vechiul curs al Rinului, mărginite de restaurante pitorești și magazine cu suveniruri pline de turiști.

Primele informații despre un fort situat pe Rin, Traectum ad Renum, datează din anul 47. În apropierea acestuia s-a format o comunitate de artizani, comercianți și de familii ale soldaților. În jurul anului 270 romanii au abandonat ținutul, acesta ajungând în secolul al VI-lea sub influența francilor. Primul episcop din Utrecht a fost Clement (San Villibrordo), între anii 695-714. Orașul a primit drepturi civile în anul 1122, în 1528 intrând sub controlul împăratului Carol V von Habsburg. În 1579 șapte provincii nordice ale Țărilor de Jos s-au unit în Uniunea de la Utrecht. În 1843 s-a inaugurat calea ferată spre Amsterdam, ulterior Utrecht devenind un important centru feroviar.

Orașul s-a dezvoltat mult după cele două conflagrații mondiale ale secolului al XX-lea. Universitatea din Utrecht este cel mai mare centru universitar și de cercetare din Olanda, având 30000 de studenți și numeroși cercetători străini. În secolul al XVI-lea se înființase în cadrul acesteia o grădină botanică și un observator astronomic, iar în anul 1850 ”Școala de științe de la Utrecht”, dotată cu un laborator educațional ca loc de practică științifică pentru studenți.

Printre clădirile istorice ale orașului, un loc de frunte îl are Catedrala protestantă Sf. Martin, construită între secolele XIII-XVI, reprezentativă pentru stilul gotic cu influențe franceze din Olanda. Turnul său, un simbol faimos al orașului, a fost construit în secolul al XIV-lea, refăcut în anul 1910, având în prezent înălțimea de 112,32 m. La începutul secolului al XX-lea a avut loc o restaurare totală a catedralei.

Catedrala catolică Sf. Catherine a Arhiepiscopiei Utrecht a fost inițial parte a Mănăstirii Carmelitelor, înființată în anul 1456. Biserica a fost finalizată la mijlocul secolului al XVI-lea, dar între anii 1580-1815 a devenit sediul unei comunități protestante. În anul 1842 s-a transformat în biserică parohială catolică, iar în 1853 a fost promovată la rang de catedrală.

Castelul De Haar, construit în stil neogotic, datează din secolele XIII-XIV, fiind reconstruit între anii 1892-1912 de către arhitectul Pierre Cuypers. În anul 2000 castelul a fost donat fundației ”Kasteel de Haar”, iar între anii 2001-2010 clădirea și grădinile din jur au fost restaurate.

Alte atracții turistice interesante sunt Muzeul Speelklok și Muzeul Central din Utrecht. Muzeul Speelklok este un muzeu al instrumentelor muzicale automate, care sunt încă în funcțiune. Colecția este alcătuită din cutii muzicale, ceasuri muzicale, pianole, așa-numitele roller organ, precum și un ceas cu clopote. Muzeul Central din Utrecht, fondat în secolul al XIX-lea, deține o bogată colecție de peste 47000 de exponate, care reprezintă obiecte de îmbrăcăminte, de uz casnic, obiecte de design interior sau decorative, monede, mobilier, arte plastice clasice și contemporane.

Dar nu poate fi uitat Oudegrad, faimosul canal ce străbate orașul, pe ale cărui maluri sunt amplasate magazine cu suveniruri, restaurante pitorești, tarabe vesele, și poduri frumoase sub care se văd trecând ambarcațiunile cu turiștii dornici de plimbări romantice. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.