Transport persoane Aiud – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Aiud – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Aiud – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 7:30:00 PM LIDL E81. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Aiud – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Leuven este capitala Brabantului Flamand, aici funcționând cea mai veche universitate catolică (1425). Prima mențiune despre Leuven apare în relatarea Bătăliei de la Leuven din anul 891. Orașul era situat lângă râul Dyle (Dijle), în apropierea cetății ducilor de Brabant, fiind un important centru comercial între secolele XI-XIV, aici fabricându-se o țesătură de bună calitate din in. În secolul al XVIII-lea, în Leuven s-a început producerea berii, în anul 1717 devenind cunoscută fabrica de bere înființată de Sebastian Artois, marca Stella Artois fiind în prezent faimoasă în întreaga lume.

Conflagrațiile mondiale ale secolului al XX-lea și-au pus amprenta și asupra orașului Leuven, distrugerile fiind foarte mari. Totuși multe dintre clădirile istorice, adevărate comori arhitectonice, au supraviețuit, încântând în prezent turiștii care vizitează orașul. Una dintre acestea, Primăria, este o adevărată capodoperă a stilului gotic târziu din Brabant. Amplasată în Grote Markt, a fost construită între anii 1448-1469, fiind un reper pentru zonă. Arhitectura sa dantelată o transformă într-o imagine de poveste, completată cu cele 236 de statui ale personalităților notabile din oraș. Dar și interiorul său este valoros prin lucrările de artă deținute, inclusiv sculpturile lui Constantin Meunier și Jef Lambeaux, dar și portretele primarilor din Leuven (1794).

Biserica Sf. Petru, situată tot în Grote Markt, își are originile prin secolul al X-lea, când era doar o bisericuță din lemn. A fost înlocuită cu o biserică romanică din piatră, a cărei criptă a fost cuprinsă în structura bisericii actuale. Construcția Bisericii Sf. Petru a început în anul 1425 și finalizată în 1497. De-a lungul timpului a mai fost restaurată, ultima operațiune de acest gen fiind efectuată în anul 1998. Deține o valoroasă colecție de sculpturi, picturi (sec. XV-XVIII) și lucrări din metal. În incintă se află mormintele ducelui Henric de Brabant (d. 1235, cu al soției și fiicei) și Godfrey II de Leuven. Turnul cu carillon al bisericii a fost inclus în anul 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biserica gotică Sf. Quentin a fost menționată încă din anul 1222, ulterior devenind o biserică de pelerinaj. A fost reconstruită în secolele XV-XVIII, păstrând totuși în structura sa și elemente de la începutul secolului al XIII-lea. În secolul al XX-lea a avut loc o restaurare totală, incluzând mobilierul baroc și picturile valoroase.

Castelul van Arenberg își are originile în secolul al XII-lea. Castelul medieval a fost reconstruit în anul 1455 de către Antoine I de Croy și refăcut de Wilhelm de Croy în 1515, rezultând un amestec de stiluri gotic, renascentist și neogotic. În apropierea castelului a fost construită și o clădire pentru Mănăstirea Celestinelor Benedictine. Între anii 1612-1914 castelul a fost deținut de familia von Arenberg, ulterior ajungând în posesia Universității Catolice din Leuven, fosta mănăstire fiind transformată în biblioteca campusului.

Marele Beguinage din Leuven, este un frumos cartier istoric din secolul al XIII-lea, amplasat pe malurile râului Dyle (Dijle). În prezent este deținut de Universitatea Catolică din Leuven și utilizat ca locuințe pentru cadrele universitare. Din anul 1999 este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Parcul Sint-Donatus, atractiv prin vegetația sa luxuriantă, mai păstrează încă ruine ale zidurilor de apărare ale orașului, ce datează din secolul al XII-lea, printre care și câteva turnuri restaurate. Amenajat inițial ca un parc englezesc, acesta a fost refăcut între anii 1993-1998. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytu.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.