Transport persoane Aiud – Groningen, Romania– Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Aiud – Groningen, Romania– Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Aiud – Groningen, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Groningen, Romania– Olanda cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 7:30:00 PM LIDL E81.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Aiud – Groningen, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Groningen, Romania– Olanda cu autocar, microbuz

Groningen este capitala provinciei cu același nume, fostă membră a Ligii Hanseatice și oraș universitar cu cca 60000 de studenți la cele două universități: Universitatea din Groningen (înf.1614) și Universitatea Hanze de Științe Aplicate (înf.1986). Prima atestare documentară a acestei așezări datează din anul 1400. În secolul al XIII-lea era deja un puternic centru comercial, orașul fiind fortificat în această perioadă. În secolul al XV-lea prosperase economic mult, aceasta permițând construirea catedralei Martinitoren, cu înălțimea de 127 m. În anul 1536 a intrat sub dominația împăratului habsburg Carol V, spre sfârșitul secolului al XVI-lea alăturându-se Republicii celor șapte Provincii Unite. În anul 1614 s-a înființat Universitatea din Groningen și s-a construit un nou zid de apărare a orașului, care a rezistat până la Primul Război Mondial, când a fost distrus.

Totuși, clădirile istorice sunt mereu asaltate de turiști, înfățișarea lor demonstrând grija pentru restaurarea și conservarea acestora.

Martinitoren este situată în Grote Markt, clopotnița sa având 62 de clopote. Turnul, al treilea în istoria catedralei, a fost construit între anii 1469-1482 din blocuri de gresie, catedrala fiind finalizată la mijlocul secolului al XVI-lea. A fost refăcută în secolul al XVII-lea și după al Doilea Război Mondial.

Martinikerk este cea mai veche biserică din Groningen, între anii 1559-1594, în timpul primei episcopii, având funcția de catedrală. Originile sale merg până în secolul al XIII-lea, biserica fiind extinsă în secolele al XV-lea și al XVI-lea. Mai păstrează încă reprezentarea din secolul al XVI-lea a vieții lui Iisus Hristos. Aici se află și mormântul teologului umanist Wessel Gansfort din secolul al XVIII-lea. Turnul a fost construit între anii 1469-1482 și refăcut ulterior. Orga datează din anul 1450.

Biserica parohială istorică Aa-kerk, amplasată în centrul orașului, își are originea într-o capelă dedicată Mariei și Sf. Nicolae. Capela a devenit biserică în anul 1247, numindu-se Capela Sfintei Fecioare la râul Aa, în jurul acesteia locuind pescarii și comercianții. Între anii 1425-1495 a fost transformată într-o biserică gotică din cărămidă, care a suferit modificări de-a lungul timpului, în anul 1711 fiind construit un turn din piatră, înlocuind turnul din lemn prăbușit. Orga bisericii datează din 1550, constituind o creație a lui Raphael Rodensteen.

Muzeul Groninger este un muzeu de artă modernă și contemporană, unde sunt expuse opere ale artiștilor locali, naționali și internaționali. Acesta a fost deschis în anul 1874. În 1927 a fost găzduit în clădirea istorică Menkemaborg, construită în secolul al XIV-lea și refăcută la începutul secolului al XVIII-ea. Aceasta a fost decorată în interior cu ornamente baroce și picturi cu scene mitologice, porțelanuri și argintărie, precum și cu portrete din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. În anul 1969 a fost fondat aici Muzeul Stichting Menkemaborg. Muzeului Groningen, aflat în actuala clădire construită într-un stil futurist și excentric, a fost deschis în anul 1994.

Din anul 2016 Groningen găzduiește Festivalul Internațional de Film pentru Ciclism, un eveniment anual de prezentare a filmelor referitoare la domeniul bicicletelor. De asemenea, tot aici are loc Eurosonic Noorderslag, un festival anual muzical, cu programe specializate de conferințe și de prezentare a trupelor muzicale din Europa și Olanda. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.