Transport persoane Aiud – Gent, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Aiud – Gent, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Aiud – Gent, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Gent, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 17:30:00 PM LIDL E81. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Aiud – Gent, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Gent este orașul-capitală a provinciei Flandra de Est, situat la confluența râurilor Scheldt și Leie. Ținutul a fost ocupat de romani, iar în jurul anului 400 de către franci. În anul 650 Sf. Amand a înființat în Gent Mănăstirea Sf. Petru și Abația lui Saint Bavo, în jurul anului 800, Ludwig cel Pios desemnându-l pe cărturarul Einhard ca stareț al celor două mănăstiri. Orașul Gent s-a dezvoltat mult în cel de- al XI-lea secol, devenind mare producător de textile și centru comercial puternic. În anul 1384 intră sub influența Burgundiei, acceptând dominația burgundă între anii 1453-1476, în 1477 ajungând sub conducerea Casei de Habsburg. În anul 1794 este anexat de către Republica Franceză, în 1815 de către Regatul Țărilor de Jos, iar din 1830 a aparținut Regatului Belgiei. În secolele XVIII-XIX industria textilă ia din nou avânt, introducându-se în anul 1800 prima mașină mecanică de țesut de pe continent. În 1816 s-a înființat Universitatea din Gent, care are în prezent 41000 de studenți.

Gent este unul dintre orașele cu arhitectura medievală bine conservată, intrat în marele circuit turistic european. Dintre clădirile istorice renumite ale orașului, Catedrala Saint Bavo se remarcă prin frumusețea edificiului gotic construit în jurul anului 1274 și între secolele XIV-XVI, dar și prin tezaurul artistic din interior. Altarul a fost pictat de către Hubert și J. van Eyck. Alte picturi din catedrală au fost realizate de P.P. Rubens, Lucas de Here, Frans Pourbus cel Bătrân, Viglius Aytta, Gaspar de Crayer, Anton van den Heuvel, Lucas van Uden și Jan van Cleef. Corul deține un altar baroc înalt din marmură albă, neagră și roșie, morminte monumentale ale episcopilor din Gent și un amvon rococo din marmură albă și neagră, realizat de Laurent Delvaux între anii 1741-1745.

Castelul Gravensteen, construit de Philip de Alsacia pe locul unei fortificații mai vechi, incendiată în jurul anului, 1176, este o clădire impunătoare medievală ce datează din anul 1180. A fost reședința conților de Flandra între anii 1180-1353. A fost utilizat până în secolul al XVIII-lea ca închisoare, monetărie și fabrică de bumbac, fiind restaurat în stil gotic-romantic între anii 1893-1903. Este în prezent muzeu și reper major al orașului.

Biserica Sf. Nicolae, una dintre clădirile istorice importante din Gent, a fost construită începând cu secolul al XIII-lea, pe locul unei biserici romanice. Edificiul fost realizat din piatră albă și gri, cu un turn principal și turnuri subțiri la colțuri. Orga bisericii, construită de Aristide Cavaille-Coll, a fost restaurată la începutul secolului al XX-lea.

Biserica Sf. Mihail, renumită pentru decorațiunile interioare bogate, a fost construită în stil gotic târziu pe locul unde existase cândva Capela Sf. Mihail, datată 1105. Construcția actuală a fost realizată din gresie în secolele XV-XVI și XVII-XIX. Statuile interioare reprezintă operele sculptorilor Laurent Delvaux, J. Franciscus Allaert și Rombaut Pauwels, iar picturile au fost realizate de Anthony van Dyck, Otto Venius, Gaspar de Crayer, Philippe de Champaigne, Karel van Mander, Jan Boeckhorst, Antoon van den Heuvel, Theodor van Thulden. ș.a.

Biserica Sf. Ștefan, declarată monument de arhitectură, a fost clădită în anul 1841 după un proiect al lui Jean Baptiste De Baets. A fost dotată cu un amvon baroc din secolul al XVII-lea și statui de sfinți, cea a Sf. Ștefan fiind opera lui Prosper Venneman, iar altarele create de Gaspar de Crayer. Turnul a fost finalizat în anul 1849. În biserică au loc frecvent concerte de muzică sacră interpretate la orgă. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.