Transport persoane Aiud – Chomutov, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Aiud – Chomutov, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Aiud – Chomutov, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Chomutov cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 19:30 din parcare Lidl de pe E81.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Chomutov, destinația noastră de astăzi, este un orășel situat în nordul Boemiei, la poalele munților Ore, centrul istoric aflat pe malul râului Chomutovka, fiind declarat în anul 1922 – zonă monument istoric.

 

Cehia România transport autocar

 

Orașul Chomutov a făcut parte din proprietățile Ordinului Cavalerilor Teutoni încă din anul 1252. Cam din această perioadă datează și Biserica Sf. Ecaterina, unul dintre monumentele istorice prețioase ale orașului. În anul 1396, Chomutov a primit carta urbană, iar în 1416 a fost vândut regelui Vaclav IV. Mai târziu, în anul 1588 a trecut sub dominație iezuită, în 1594 sub stăpânirea coroanei, iar în anul 1605 a devenit oraș liber regal. Abia în secolul al XIX-lea a început să se dezvolte industria minieră și industria grea. Ocupat de germani în anul 1938, a devenit liber abia la sfârșitul războiului. După anul 1990, industria grea și-a diminuat activitatea în favoarea îmbunătățirii mediului și dezvoltării zonelor de agrement nou înființate, mai ales în Valea Bezruc, lacul Alum, precum și Grădina Zoologică.

În centrul vechi al orașului există clădiri cu o vârstă seculară și farmec deosebit, dat de arhitectura umbrită de patina timpului și valoarea de moștenire culturală și istorică. Printre acestea se remarcă: Primăria, situată în zona de nord-vest; Biserica Sf. Ecaterina, construită în stil gotic timpuriu și finalizată în anul 1281 – considerată una dintre cele mai vechi biserici gotice din Europa; Biserica Adormirea Maicii Domnului, construită între anii 1518-1542 în stil gotic târziu; Biserica Sf. Igantz, construită pentru iezuiți de către Carlem Lurangen între anii 1663-1671. Clădirea Spejchar, din secolul al XVII-lea, a fost biserica din perioada anterioară și se află alături de Biserica Sf. Ignatz, în prezent fiind o galerie. O altă clădire, construită tot de iezuiți în secolele XVI-XVII, este în prezent muzeu al orașului.

Grădina Zoologică, cu dimensiunea de 120 ha, deține peste 1000 de animale, reprezentând cca 190 de specii. Vizitatorii pot călători cu trenulețe, ponei sau cămile. În incintă există și un muzeu în aer liber, ce cuprinde și o moară de vânt, o capelă și o fermă cu specific regional. Sunt organizate evenimente culturale interesante, vara (august), pentru amatori, chiar și safari. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.