Transport persoane Aiud – Charleroi, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Aiud – Charleroi, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Aiud – Charleroi, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Aiud – Charleroi, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 7:30:00 PM LIDL E81. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Aiud – Charleroi, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Charleroi este un oraș-municipiu din provincia Valonia, situat pe ambele maluri ale râului Sambre. Prima atestare documentară a unei așezări numite Charleroy datează din secolul al IX-lea, informație aflată într-un act al Mănăstirii Labbes. Până în secolul al XVII-lea a fost doar o mică localitate rurală. În anul 1666, Francisco Castel Rodrigo, guvernator al Țărilor de Jos, a început construcția unei cetăți, schimbând numele în Charle-Roi, în onoarea regelui Carol al II-lea. Dar în 1667 armata franceză a ocupat fortăreața, renumitul inginer constructor francez S.P. de Vauban finalizând lucrările. Așezarea a primit privilegii, terenuri libere pentru locuitori și un pod nou peste râul Sambre. Timp de un secol ținutul a fost disputat de olandezi, spanioli, francezi și austrieci, ajungând în anul 1748 sub dominația împăratului Iosif II de Habsburg-Lorraine. În această perioadă s-a dezvoltat mult industria sticlei, a oțelului și a cărbunelui. După o nouă dispută între francezi și austrieci, Charleroi a devenit în anul 1830 parte a Regatului Belgiei. Până în anul 1871 zidurile fortificate ale orașului au dispărut. Deși a suferit în urma celor două conflagrații mondiale ale secolului al XX-lea, orașul are în prezent o imagine frumoasă, cu interesante clădiri istorice armonios integrate în peisajul modern.

Primăria impozantă din Charleroi , cu un turn înalt de 76 m, a fost inaugurată în anul 1936. Clădirea, frumos decorată, a fost realizată în stil clasic din marmură roșie și neagră, bronz și fier, de către celebrul arhitect Joseph Andre. Camera de consiliu, bogată în opere de artă, are ferestre pictate cu imagini ce ilustrează istoria armelor. Turnul Clopotniței, un simbol al orașului, a fost construit din piatră albă și albastră, având în partea superioară camere pentru cele 47 de ceasuri, la fiecare 47 de minute declanșându-se un moment muzical de Jacques Bertrand. Interiorul este decorat cu statui din marmură sau cupru. A fost inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biserica Sf, Cristofor, la origine doar o capelă, a devenit în anul 1722 o biserică barocă, dar care în 1950 avea înfățișarea unei bazilici în stil bizantin. Mozaicul larg de 200 mp, realizat în diferite culori acoperite cu foiță de aur, este creația lui Jean Ransy. Frescele de pe geamuri ilustrează pasaje din Biblie.

Muzeul Fotografiei, un alt obiectiv turistic interesant găzduit în incinta Mănăstirii Mont sur Marchienne, a fost inaugurat în anul 1987. Muzeul se întinde pe o suprafață de peste 6000 mp, etalând cca 80000 de exponate organizate în expoziții permanente și temporare/tematice. Biblioteca muzeului deține peste 13000 de cărți despre arta fotografică și istoria fotografiei, precum și o sală de proiecție.

Muzeul de Arte găzduiește o colecție valoroasă de opere de artă din secolele XIX-XX, reprezentând toate curentele: neoclasicism, realism, impresionism, expresionism, suprarealism și artă abstractă. Printre artiștii prezenți distingem nume celebre: Navez, Portaels, Meunier, Paulus, Luce, Delvaux, Magritte, Darville, Dumont, Ransy, Bornain, Delahaut ș.a.

Capela Sf. Fiacre își are originea într-un spital militar construit în jurul anului 1670 din ordinul regelui francez Ludovic al XIV-lea. Capela a dispărut spre sfârșitul secolului al XVIII-lea și a fost reconstruită în anii 1818/1819 în altă zonă a orașului, având mereu numeroși vizitatori. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.