Transport de persoane Vaslui – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Vaslui – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Vaslui – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur garantează cele mai frumoase trasee pe ruta România-Italia şi retur, asigurând confortul şi securitatea călătorilor până la destinaţie. Curse regulate cu plecarea din România oferă condiţiile cele mai bune şi deplină siguranţă pentru pasageri şi colete pe tot traseul.

Popasul stabilit la Roma promite să fie interesant şi antrenant. Roma, capitala Italiei, situată pe ambele maluri ale râului Tibru, este al patrulea mare oraş ca mărime al Uniunii Europene. A fost, de-a lungul timpurilor, capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman şi a Bisericii Romano-Catolice. Ţinutul a fost locuit din vremuri îndepărtate, vestigiile ilustrând prezenţe umane încă din anul 1500 î.Hr., dar putem vorbi despre o istorie a Romei din sec. VIII î.Hr., când triburile etrusce care colonizaseră aşezarea, construiau ziduri de apărare a cetăţii. Potrivit istoricilor, care încă mai deliberează, anul 753 î.Hr. sau 625 î.Hr., ar fi cel despre care s-ar putea vorbi că atestă existenţa Romei.

În anul 49 î.Hr., Cezar a pus stăpânire pe oraş, perioada care a urmat fiind benefică pentru progresul şi prosperitatea Romei. Mai târziu, în Evul Mediu, conducători ai ţinuturilor de pe teritoriul Italiei, au fost papii, a căror bogăţie şi aspiraţii artistice au dus la dezvoltarea oraşelor-state, a artei şi artiştilor ocrotiţi de aceştia. Roma a devenit un oraş prosper, al cărei trecut glorios se oglindeşte în moştenirea arhitectonică şi minunatele opere de artă adăpostite în muzee, galerii şi vechile biserici, uimitoare bijuterii de arhitectură romanică, renascentistă sau barocă.

Roma de astăzi este una dintre destinaţiile turistice cele mai importante din lume, aici găsind laolaltă valoroase vestigii arheologice, palate somptuoase, biserici strălucitoare, muzee ce adăpostesc cele mai preţioase capodopere ale lumii. Pot fi enumerate: Muzeele Capitoline, Muzeele Vaticanului, Galleria Borghese, apeductele, fântânele, bisericile, clădirile istorice şi monumentele ridicate de-a lungul timpului.

Forumul şi Colosseumul se află în centrul istoric al Romei, iar Basilica Sfântul Petru şi muzeele Vaticanului sunt atracţii importante din punct de vedere istoric, arhitectonic, dar şi ca centru al Bisericii Catolice.

Forumum Romanum sau Forum Magnum a fost un for al oraşului Roma, în jurul zonei centrale a oraşului vechi, unde aveau loc activităţi comerciale, activităţi religioase, afaceri şi administrarea justiţiei. Conform cercetărilor, o parte din forum exista din primele zile ale Republicii. Forumul era înconjurat de temple, biserici şi arcuri de triumf: Templul lui Saturn, Templul lui Vespasian şi Titus, Templul lui Castor şi Polux, Templul lui Antoniu şi Faustina, Templul Vestei, Templul virginelor vestale ş.a., Basilica Julia, Basilica Aemilia, Curia (Senatul), Imperial Rostra (Tribuna oratorilor) şi cele trei arcuri de triumf: Arcul lui Septimus Severus – ridicat în cinstea victoriilor Împăratului Septimus în Orientul Mijlociu, construit în anul 203 î.Hr. de către fiii săi; Arcul lui Titus, ridicat de Împăratul Domitian în anul 81, în cinstea tatălui său, Vespasian, şi a fratelui său, Titus, pentru înăbuşirea răscoalei iudeilor; Arcul lui Constantin – situat între Colosseum şi Colina Palatină, ridicat de către Senatul Roman în anul 315 pentru a comemora victoria Împăratului Constantin (din anul 312) asupra Împăratului Maxentius. Columna lui Traian, 30 m, aflată în Forul lui Traian, a fost construită pentru a sărbători victoria romanilor asupra dacilor.

Colosseum este un amfiteatru uriaş construit între anii 70-80 d.Hr., în perioada Împăratului Vespasian şi a succesorului său, Titus. Capacitatea sa era de 50000-80000 de spectatori, care asistau la luptele de gladiatori, execuţii, vânători de animale ş.a. În anul 1749, Papa Benedict XIV a declarat că acesta a fost sanctificat de creştinii care au fost executaţi aici. De atunci datează crucea din Colosseum şi Procesiunea crucii condusă de Papă în Vinerea Paştelui.

Multe încă de văzut şi de admirat… Vom reveni.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !