Transport de persoane Vaslui – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Vaslui – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Vaslui – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Din nou prin Londra cu Danytur ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur vă oferă o călătorie sigură şi confortabilă ! Curse regulate cu plecarea din România spre Anglia, pe rute bine stabilite, garantează securitatea pasagerilor şi coletelor pe tot parcursul traseului, transportul desfăşurându-se în condiţii optime şi într-o atmosferă relaxată.

Continuându-ne plimbarea, vom descoperi noi comori ale oraşului Londra şi ne vom satisface dorinţa de a cunoaşte cât mai mult acest popor, care a acumulat, ca într-un creuzet, o mulţime de culturi de pe toate continentele, oferindu-ne posibilitatea de a vedea vechiul împletindu-se cu noul, într-un ciudat amestec cu rezultat încă nedefinit.

Turnul Londrei este un complexul arhitectonic arhicunoscut al Londrei, ce constituie un obiectiv turistic faimos şi popular, alcătuit din trei fortificaţii succesive, care, de la William Cuceritorul (sec. XI) şi până la Henric al VIII-lea (sec. XVI), a fost reşedinţă regală. Turnul Alb (1078), construit de William Cuceritorul, este cea mai veche clădire din acest complex arhitectonic medieval, adăpostind în prezent colecţia britanică de arme şi armuri; la etaj întâi se află Capela Sf. Ioan, rămasă nemodificată de-a lungul timpurilor, reprezentativă pentru perioada respectivă; al doilea etaj era cândva rezervat oaspeţilor, iar ultimul nivel a fost construit abia în sec. al XV-lea. Au existat multe faze de extindere, în timpul regilor Richard Inimă-de-Leu, Henric al III-lea şi Edward I (sec. XII şi XIII), Henric al VIII-lea (sec. XV) şi chiar în sec. XIX, după mutarea Monetăriei Regale. Cele trei turnuri care sunt deschise publicului: St. Thomas’s Tower, Wakefield Tower şi Lanthorn Tower (1200/…), cuprind şi încăperi regale, ultimele două turnuri fiind unite printr-un pasaj de-a lungul meterezelor. În camerele de la Wakefield Tower sunt prezentate scene din viaţa cotidiană din palatul medieval şi evoluţia acesteia de-a lungul secolelor, de către actori în costume de epocă. Execuţiile care aveau loc în această perioadă se desfăşurau în exterior, pe Tower Hill, cu spectatori. Castelul a fost utilizat mult timp şi în alte scopuri: închisoare (1100-1952), armurărie, trezorerie, menajerie, sediu al Monetăriei Regale, oficiu de arhive publice şi sediu al Bijuteriilor Coroanei Regale. Turnul Londrei a fost inclus în anul 1988 pe lista UNESCO World Heritage, astăzi fiind administrat de fundaţia Historic Royal Palaces.

Palatul Kensington a devenit reşedinţă regală de la sfârşitul secolului al XVII-lea. William al III-lea l-a cumpărat în anul 1689. Aici şi-a petrecut copilăria regina Victoria, câţiva ani din viaţă prinţesa Diana, palatul rămânând reşedinţă pentru unii membri ai familiei de Windsor. În părţile accesibile publicului există o expoziţie permanentă cu îmbrăcăminte de la curtea regală, unele exponate datând de la jumătatea sec. al XVIII-lea. Palatul a fost renovat, fiind acum şi reşedinţa familiei ducale de Cambridge şi a prinţului Harry.

Catedrala “Sf. Pavel” (St. Paul Cathedral,1710) este faimoasa copodoperă a lui Sir Christopher Wren, iar cupola sa (a treia ca mărime în lume) este vizibilă de la distanţe foarte mari. Arhitectul este îngropat în criptă, alături de ducele de Wellington şi amiralul Lord Nelson. Frescele din interiorul domului au fost pictate de Sir James Thornhill, în sec. al XVIII-lea.

Continuăm vizita printre comorile Londrei cu altă ocazie.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !