Transport de persoane Targu Neamt – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Targu Neamt – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Targu Neamt – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă un voiaj minunat pe ruta România-Italia şi retur, autocarele şi microbuzele modern dotate asigurând confortul dorit pasagerilor săi. Curse regulate cu plecarea din România garantează condiţiile cele mai bune călătorilor şi coletelor, aceştia ajungând în deplină securitate direct la adresă.

Popasul nostru din Roma antică continuă cu cele trei obiective arhicunoscute, înconjurate de legende şi mereu asaltate de turişti în toate sezoanele: Panteonul, Castelul Sant’Angelo şi Bocca dela Verita.

Panteonul, a cărui nume semnifică “templul dedicat tuturor zeilor”, a fost comandat de Marcus V. Agrippa, cunoscut comandant militar, şi reconstruit de împăratul Hadrian în anul 126 d.Hr. În secolul al VII-lea a fost transformat în biserică creştină. Identitatea arhitectului a fost atribuită lui Apolodor din Damasc.

Castelul Sant’Angelo a fost conceput iniţial ca mausoleu pentru împăratul Hadrian (76-138) şi urmaşii săi, dar ulterior a fost transformat în castel pentru papi. Construirea sa a început sub îndrumarea arhitectului Demetrianus, dar lucrarea a fost terminată în anul 139, în timpul împăratului Antonius Pius. Castelul Sant’Angelo a primit denumirea de astăzi în anul 590, când a bântuit epidemia de ciumă în Roma. Legenda spune că Papei Grigore cel Mare i-a apărut aici arhanghelul Mihai, care a ordonat, prin introducerea sabiei în teacă, oprirea epidemiei. Atunci fost amplasată o statuie a arhanghelului Mihai pe vârful construcţiei.

Bocca della Verita (Gura adevărului) este o faţă de om sculptată în marmură de către Pavonazzetto şi se află în porticul Bisericii Santa Maria in Cosmedin din Roma. Sculptura, se spune, provine dintr-o fântână antică din sec. I, locuitorii Romei afirmând că “Bocca” îl înfăţişează pe zeul antic al râului Tibru. Legenda spune că, în Evul Mediu, dacă cineva ar fi fost prins minţind, având mâna în gura sculpturii, ar fi fost muşcat. Acest inedit detector de minciuni, care aplica atât de prompt pedeapsa, a fost fixat în porticul bisericii în secolul al XVII-lea.

Roma, sau Oraşul Etern, cum i s-a mai spus, a fost una dintre capitalele europene care a suferit mai puţine distrugeri în cel de-Al Doilea Război Mondial, centrul său istoric, în mare parte renascentist şi baroc, fiind acum pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Roma medievală a lăsat o moştenire artistică foarte valoroasă. Bazilici din epoca paleocreştină, precum Santa Maria Maggiore, San Paolo Fuori le Mura deţin mozaicuri din sec. IV d.Hr. ; mozaicuri şi fresce medievale există şi în Santa Maria în Trastevere, Santi Quattro Coronati şi Santa Prassede.

După Florenţa, Roma a fost cea mai influenţată de Renaştere, mari capodopere ale arhitecturii renascentiste fiind Piazza del Campidoglio de Michelangelo, cu Palazzo Senatorio, sediu al guvernului local. Mai sunt: Palazzo del Quirinale (aici se află acum sediul preşedintelui republicii), Palazzo Venezia, Palazzo Farnese, Palazzo Barberini, Palazzo Chigi (sediul primului ministru), Palazzo Spada, Palazzo delle Cancelleria şi Villa Farnesina.

Palate baroce din secolul al XVII-lea sunt: Palazzo Madama – sediul Senatului Italian şi Palazzo Montecitorio – sediul Camerei Deputaţilor.

Pieţele romane, de multe ori decorate cu obeliscuri, sunt, majoritatea, construite în sec. al XVII-lea. Cele mai importante sunt mai tot timpul invadate de turişti: Piazza di Spania, Campo de’ Fiori, Piazza Venezia, Piazza Farnese, Piazza Navona, Piazza della Minerva.

În Piazza Navona se află un grup statuar – “Fântâna celor patru fluvii”, realizat de Gian Lorenzo Bernini între anii 1647-1651, şi reprezintă,simbolic, cele patru fluvii importante ale continentelor cunoscute în acea vreme: Dunărea (Europa), Nilul (Africa), Gange (Asia) şi Rio de la Plata (America).

Un alt monument, deja emblematic, al Romei, este Fontana di Trevi, realizată de Nicolo Salvi (1726). Figura centrală a fântânii este zeul mării, Neptun, aflat într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluţi de mare. La stânga lui Neptun se află o statuie care reprezintă abundenţa, iar la dreapta o alta care reprezintă sănătatea. Se spune că, dacă arunci o monedă în fântână, vei reveni. Să încercăm !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !