Transport de persoane Targu Neamt – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Targu Neamt – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Targu Neamt – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Curse de autocare şi microbuze ale Firmei Danytur asigură transportul pasagerilor şi coletelor pe ruta România-Italia, direct la adresă. Călătoriile cu Firma de transport internaţional de persoane Danytur sunt garantate de vehicule modern dotate şi confort optim pe toată durata acestora, până la destinaţie.

O vizită la Florenţa, în frumoasa regiune Toscana, va fi ca o plimbare printr-un oraş fermecat care te acaparează şi de unde nu ai mai vrea să pleci niciodată. Este un prilej de îmbogăţire a sufletului şi a minţii, locul unde perfecţiunea artei se îmbină cu bucuria de a trăi, de a crea lucruri frumoase şi de ai face şi pe alţii fericiţi. De-a lungul timpului, marii artişti găzduiţi între zidurile primitoare ale acestei nobile cetăţi, au răsplătit-o prin operele lor nemuritoare, făcând să-i dăinuie numele peste veacuri:

Unul dintre cele mai vechi edificii din Florenţa, Baptisteriul a fost construit în secolele XI-XII, pe locul unde fusese un monument paleocreştin. Până în anul 1128 acesta a fost Catedrala “Sfântul Ioan” a oraşului Florenţa. Îmbrăcată în marmură policromă, realizarea este minunată, uşile de bronz fiind adevărate opere de artă, aportul artiştilor renumiţi ai vremii fiind considerabil: Andrea Pisano (între 1330-1336), Vincenzo Danti (1571), Lorenzo Ghiberti (1425-1452), Donatello, Michelozzo (1427), Benozzo Gozzoli, Uccello, Ciuffagni, Bernardo Cennini şi G. Francesco Rustici (1506-1511). Interiorul Baptisteriului, la nivelul de jos, este înconjurat de coloane corintice şi la etaj cu o galerie îngustă. Zidurile sunt decorate cu marmură colorată în desen geometric.

Catedrala oraşului Florenţa – Biserica “Santa Maria del Fiore” a fost construită între anii 1296-1887. Lucrările au început sub îndrumarea lui Arnolfo di Cambio, în 1296, au fost continuate de Giotto în anul 1334, au fost preluate în 1337 de Francesco Talenti şi Lapo Ghini. Proiectul a fost definitivat abia în anul 1366. Cupola imensă a fost înălţată între anii 1420-1434 de către cunoscutul arhitect Filippo Brunelleschi, biserica sfinţindu-se în 1436 de către Papa Eugeniu al IV-lea. Faţada domului, în stil gotic florentin, a fost finalizată după planurile arhitectului Emilio De Fabris (sec. XIX), lucrările fiind încheiate de Luigi Del Moro, în 1887. Biserica este îmbrăcată în marmură de trei culori: albă de Carrara, verde de Prato şi roşie de Maremma. Interiorul, mai sobru decorat, dispune totuşi de vitralii realizate după Lorenzo Ghiberti. Mari artişti, celebri în epocă, au contribuit cu arta lor la desăvârşirea acestui edificiu: Tino da Camaiano (sec. XIV), Lorenzo Ghiberti (1432-1442), Paolo Uccello (1443, 1456), Luca della Robbia (1444), Andrea Cavalcanti (1447), Domenico di Michelino (1465), Benedetto da Maiano (1490, 1497), Giorgio Vasari şi Zuccari (1572-1579) ş.a.

Clopotniţa lui Giotto, înaltă de 81,75 m, a fost construită între anii 1334-1359, fiind îmbrăcată în marmură policromă şi împodobită cu statui. După moartea lui Giotto, în 1337, lucrările au fost continuate de Andrea Pisano, lui datorându-i-se şi basoreliefurile de la baza construcţiei, la care au colaborat Luca della Robbia şi Andrea Orcagna. Clopotniţa a fost finalizată de Francesco Talenti, în 1359. În nişele construite de acesta se aflau la acea vreme sculpturi de Donatello şi Nanni di Bartolo, păstrate astăzi în Muzeul Domului. De la înălţimea clopotniţei, priveliştea este minunată.

Muzeul operelor din Dom este găzduit într-o clădire, operă a lui Filippo Brunelleschi, aici aflându-se multe lucrări preţioase din Baptisteriu şi din Dom, pentru restaurare şi conservare. Dintre lucrările faimoase ale muzeului: “Pieta” a lui Michelangelo, realizată de sculptor pentru mormântul său, dar rămasă neterminată; statuia “Sfântul Ioan” de Donatello; “desen” de Arnolfo di Cambio pentru faţada Catedralei; “Cantorie”, sculptate de Luca della Robbia (1431-1438) şi de Donatello (1433-1438); statuile: “Moise”, “Ieremia” şi “Habacuc”, sculptate de Donatello pentru nişele Clopotniţei lui Giotto; un altar de argint şi email, masca funebră a lui Brunelleschi, picturi, manuscrise cu miniaturi ş.a.

Şi încă multe frumuseţi ne aşteaptă pentru a fi admirate !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !