Transport de persoane Targu Mures – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Targu Mures – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Targu Mures – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur garantează frumoase călătorii pe ruta România-Italia şi retur, autocare şi microbuze modern dotate asigurând confortul dorit. Curse regulate cu plecare din România, parcurg împreună cu dumneavoastră cele mai frumoase trasee, pasageri şi colete ajungând, în cele mai bune condiţii, direct la adresă.

Din nou la Florenţa, un interesant popas prin muzeele florentine, un stimulent perpetuu pentru iubitorii de artă şi de frumos ! Pentru că niciunde în altă parte nu există atâtea frumuseţi laolaltă, sclipind în lumina soarelui şi îmbiindu-te să mergi mai departe şi să vezi tot mai mult ! Şi ai ce vedea ! Să pornim deci, mai departe !

Celebrele Galerii Uffizi îşi datorează existenţa familiei Medici. Faimoasa colecţie de artă, de o valoare inestimabilă, este găzduită într-o clădire ce datează de la 1560, construcţia fiind începută de arhitectul Giorgio Vasari şi terminată de Alfonso Parigi şi Bernardo Buontalenti. Cosimo I, primul proprietar al edificiului, dorise un spaţiu pentru birourile Cancelariei şi afacerilor de familie. Mai târziu, Francesco I a schimbat destinaţia clădirii, ordonând amenajarea în vederea organizării unei galerii pentru operele de artă colecţionate de Cosimo I (tatăl său), de Lorenzo Magnificul şi de Cosimo il Vecchio. Urmaşii acestora, Ferdinand I, Ferdinand II, cardinalul Leopold, Cosimo III, au mărit spaţiul de depozitare şi au îmbogăţit patrimoniul cu picturi, sculpturi, pietre preţioase, monede, tot acest tezaur nepreţuit fiind donat statului de Ana Maria Ludovica (ultima din familie) în 1737. Ducii de Lorena au continuat tradiţia şi au adus la Uffizi toate operele de artă ale familiei Medici, răspândite prin Italia, îmbogăţind ei înşişi colecţiile existente şi contribuind astfel, în timp, la crearea unui tezaur inestimabil.

Printre exponatele valoroase se află: sarcofage romane, sculpturi antice greceşti (Venus de Medicis) şi romane, sculpturi din Renaştere, picturi celebre – “Fecioara pe tron” (1275) de Cimabue, “Fecioara pe tron” (1303-1305) de Giotto, “Adoraţia Magilor” (1423) de Gentile de Fabriano, “Bătălia de la San Romano” (1456) de Paolo Uccello, “Fecioara cu Pruncul şi cu îngeri” (1465) de Filippo Lippi, “Adoraţia Magilor” (1474), “Primăvara” (1475), “Naşterea Venerei” (1486), “Fecioara Magnificatului” (1481) şi “Alegoria Calomniei ” (1495) de Sandro Botticelli, “Botezul lui Iisus” (1470) de Verrocchio, “Bunavestire” (1475) de Leonardo da Vinci, “Portretul tatălui” (1490) de A. Durer, “Sfânta Familie cu Sf. Ioan copil” (1504) de Michelangelo, “Fecioara cu sticletele” (1506) şi “Portretul Papei Leon al X-lea cu cardinalii Iuliu de Medicis şi Luigi de Rossi” (1518) de Rafael, “Flora” (1515) şi “Venus de Urbino” (1538) de Tizian, “Bunavestire” de Paolo Veronese, “Bachus” (1589) de Caravaggio, “Portretul Isabellei Brandt” de Rubens, “Autoportret” şi “Portret de bătrân” de Rembrandt şi încă multe altele… Nepreţuite !

Galeria Academiei a fost înfiinţată de Marele Duce Pierre Leopold de Lorraine, în 1784. Colecţia de bază provenea de la Accademia delle Arti del Disegno, înfiinţată de Cosimo il Vecchio, în 1562. În timp, colecţia s-a mărit cu multe alte opere de artă valoroase, printre acestea distingându-se preţioasele sculpturi ale lui Michelangelo: “David”, grupul statuar “Sclavii”, “Sfântul Matei” şi “Pieta Palestrina”. În muzeu se mai află expuse picturi şi sculpturi din sec. XIII-XVII: un crucifix din sec. XIII, atribuit lui Duccio di Buoninsegna, un altar (sec. XIV) de Andrea Orcagna, un triptic (1365) de Nardo di Cione, tablouri de Ghirlandaio, Botticelli ş.a.

Galeria Palatină adăposteşte colecţia privată a ducilor de Toscana, picturi, sculpturi şi piese de artă decorativă de o inestimabilă valoare, ce încântă privirea: “Portret de femeie” (1505), “Fecioara pe scaun”, “Angelo şi Maddalena Doni”, “Doamna cu văl şi portretul Fornarinei” de Rafael, “Adormirea Fecioarei” (1626) de Andrea del Sarto, “Cei patru filosofi” (1611) de Rubens, “Ippolito de Medicis” , “Omul cu ochi cenuşii”, “La bella” şi “Pietro Aretino” de Tizian, “Cardinalul Bentivoglio” (1623) de A. Van Dyck, “Vincenzo Zeno” de Tintoretto, “Carol I al Angliei” şi “Henrietta de France” de Van Dyck, “Fecioara cu pruncul şi îngeri” de Botticelli, “Amor adormit” de Caravaggio ş.a.

Dornici să vedem sau să revedem alte şi alte comori… Vom reveni !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !