Transport de persoane Targu Frumos – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Targu Frumos – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Targu Frumos – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură voiaje pe frumoase trasee europene, dispunând de autocare şi microbuze modern dotate, ce parcurg în condiţii optime ruta România-Italia şi retur, pasageri şi colete ajungând în deplină siguranţă direct la adresă. Curse regulate cu plecare din România vă garantează o călătorie în confort şi bună dispoziţie până la destinaţie.

Popasul de astăzi va fi destinat vizitării unor alte monumente arhitectonice, deţinătoare de colecţii de artă religioasă sau laică, dar foarte valoroase în patrimoniul cultural al Florenţei: bisericile. Unele dintre acestea sunt, prin ele însele, comori de frumuseţe şi sensibilitate artistică:

Biserica “Sfânta Treime”, construită în secolul al XI-lea şi reconstruită două secole mai târziu, are o faţadă barocă (1594) proiectată de Bernardo Buontalenti, iar interiorul, conceput în stil gotic, are capete laterale adăugate în sec. al XIV-lea. În incintă sunt monumentele funerare ale unor personalităţi ale oraşului, realizate de artişti cunoscuţi: m. Onofrio Strozzi (realiz.1421) de Pietro di Niccolo Lamberti; m. bancherul Sassetti şi soţia Nera Corsi (realiz.1491) de Giuliano da Sangallo, fresce murale (realiz.1483-1486) executate de Domenico Ghirlandaio; m. episcopului de Fiesole – Benozzo Federighi (realiz.1456) de Luca della Robbia; sarcofag Giuliano Davanzati. Biserica este decorată cu picturi ale artiştilor sec. XIV-XV. În mijlocul pieţei, în faţa bisericii, se află statuia “Dreptăţii” (1581), operă a lui Francesco Tadda, înălţată pe o coloană romană din granit, dăruită de Pius al IV-lea lui Cosimo I (1560).

Orsanmichele sau Biserica “San Michele”, funcţionează într-o clădire refăcută şi redecorată pentru a corespunde scopului. Operaţiunea săvârşită în anul 1387 de către arhitectul Simone Talenti a făurit un lăcaş de cult frumos împodobit cu statui sculptate de maeştrii epocii: Sfântul Petru (1408) şi Sfântul Marcu (1411-1413) de Donatello, Sfântul Ioan Botezătorul (1414-1416) şi Sfântul Matei (1420) de Lorenzo Ghiberti, Toma Necredinciosul (1464-1483) de Verocchio ş.a. Biserica este vestită şi prin tabernacolul de marmură minunat sculptat (1335-1359) de Andrea Orcagna.

Biserica “Santa Maria Maggiore” este o biserică foarte veche, de prin secolul al X-lea, reconstruită în secolele XII-XIII. În capela din stânga altarului se află un altar poliptic din secolul al XIII-lea, atribuit lui Coppo di Marcovaldo şi înfăţişând-o pe “Fecioara Maria pe tron”.

Biserica Franciscană “Santa Croce” a fost construită în stil gotic florentin, în secolele XIII-XIV. Faţada a fost terminată în secolul al XIX-lea, iar clopotniţa, realizată tot în stil gotic, datează din anul 1865. Amvonul, realizat în anul 1476, este opera lui Benedetto da Maiano. În această biserică sunt înmormântaţi oamenii importanţi ai Florenţei sau există măcar un monument care să amintească de aceştia, artişti cunoscuţi semnând realizarea acestora: mormântul lui Michelangelo (1564) de Giorgio Vasari, monument în memoria lui Dante (1830) de S. Ricci, monumentul lui Macchiavelli (1787) de Spinazzi, tabernacol cu basorelieful “Bunavestire” de Donatello (1435), mormântul lui Leonardo Bruni (sec. XV) de Bernardo Rosselino, mormântul muzicianului Gioachino Rossini (1886), mormântul poetului Ugo Foscolo, sculptură de Antonio Berti (1939), capela Castellani, decorată cu fresce din sec. XIV, statui de teracotă de fam. della Robbia; capela Baroncelli, cu fresce de Taddeo Gaddi (1338); capele ale fam. Velluti-Morelli-Riccardi cu fresce de Giotto (1320); Bardi, fresce de Giotto; Alberti, fresce de Agnolo Gaddi; piatra tombală a lui Lorenzo şi Vittorio Ghiberti, mormântul lui Galileo (1737) de Foggini şi Ticciati ş.a. Capela Pazzi a fost construită de Filippo Brunelleschi (1430-1446), iar porticul de pe faţadă a fost decorat cu reliefuri de teracotă de Luca della Robbia.

Biserica “San Miniato al Monte”, cu o faţadă strălucitoare de marmură albă şi verde, înfăţişând pe “Iisus între Fecioară şi Sfântul Miniato”(mozaic sec. XII), a fost construită între sec. XI-XIII, în stil romanic florentin. În incintă se află un tabernacol realizat de Michelozzo în 1448. În capela “Sf. Iacob” este înmormântat Iacob de Portugalia, cardinal al Lisabonei, mort la Florenţa în 1459. Clopotniţa datează din sec. XVI, fiind realizată de Baccio d’Agnolo.

Biserica “Santa Maria del Carmine” a fost construită în anul 1268, în stil romanic combinat cu elemente gotice. A fost refăcută în sec. XVI şi XVII, apoi reconstruită între anii 1771-1775. Capela Brancacci, rămasă neatinsă în urma incendiului din 1771, este decorată cu fresce minunate, începute de Masolino (1424-1425), continuate de Masaccio (1426-1427) şi terminate de Filippino Lippi (1484-1485). Dintre frescele lui Masaccio, cunoscut în epocă şi rămas în istoria picturii italiene, putem menţiona: “Adam şi Eva izgoniţi din Rai”, “Plata tributului”, “Sf. Petru botezând credincioşii”, “Sf. Petru vindecând un infirm”, “Sf. Petru predicând”, “Sf. Petru şi Sf. Ioan dând de pomană”.

Cu multă lumină în suflet… vom continua …

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !