Transport de persoane Roznov – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roznov – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roznov – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Transport de persoane Roznov – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă o călătorie de neuitat pe ruta România-Italia şi retur, asigurând condiţii optime şi securitate deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, dispunând de autocare modern dotate, garantează confortul pasagerilor şi coletelor, aceştia ajungând în siguranţă direct la adresă.

Şi iată-ne continuând vizita printre comorile muzeelor din Veneţia, tot mai încântaţi de strălucirea şi farmecul unor creaţii de neegalat:

Muzeul Palatului Mocenigo deţine colecţii foarte interesante de costume şi textile, precum şi o secţie ce ilustrează curentele din modă în secolul al XVIII-lea veneţian. Exponatele prezintă istoria modei şi implicaţiile acesteia în domenii adiacente, precum industria mobilei şi designul industrial, performanţa artiştilor creatori de modele, dar şi a executorilor, care au creat obiecte rafinate şi desăvârşite în concepţia şi execuţia lor. Clădirea care găzduieşte exponatele este ea însăşi o creaţie gotică, din sec.XV, a unei familii veneţiene de prestigiu – Mocenigo, care a dat Veneţiei 7 dogi, oameni de stat, clerici şi artişti.

Muzeul Naţional de Arheologie, fondat în 1523, este unul dintre cele mai vechi muzee din Veneţia. Colecţiile sale, preţioase şi variate, au la bază donaţii ale aristocraţilor veneţieni. Colecţia de monede şi medalii (9000 de exponate) a fost donată muzeului de către Pietro Morosini în anul 1683, unele dintre exponate datând din sec. V î.Hr. Pe lângă acestea, mai există şi statui din Grecia antică, de origine romană, egipteană şi asiro-babiloniană, pietre preţioase şi ceramică.

Biblioteca Naţională Marciana este un obiectiv turistic format din două spaţii: Palazzo della Zecca şi Palazzo della Libreria Sansoviniana (sediul vechii biblioteci, unde există săli de o frumuseţe arhitectonică impresionantă şi valoroase picturi de Tiziano, Veronese şi Tintoretto). Palatul a fost proiectat de Jacopo Sansovino în prima jumătate a sec. al XVI-lea, lucrarea fiind continuată apoi de arhitectul Vincenzo Scamozzi, după planurile predecesorului său. A fost desemnat să proiecteze apoi Palazzo della Zecca.

Galeriile Academiei deţin colecţii ce ilustrează istoria picturii veneţiene dintre secolele XIII şi XVIII. Academia a fost fondată în 1750 ca şcoală de artă – Accademia di Belle Arti di Venezia, pentru a pregăti tineri artişti în domeniul picturii, sculpturii şi arhitecturii. Sediul actual este din 1807, în incintă fiind expuse lucrări ale lui: Gentile Bellini şi Giovanni Bellini, B. Bellotto, Pacino di Bonaguida, Canaletto, V. Carpaccio, G. Carpioni, Clima da Conegliano, Fetti, Pietro Gaspari, Luca Giordano, Francesco Guardi, Giorgione, Charles Le Brun, Pietro Longhi, Lorenzo Lotto, Montegna, Antonello da Messina, Tiepolo, Tintoretto, Tizian, Veronese, Vasari, Leonardo da Vinci cu “Omul Vitruvian” ş.a.

Galeria Giorgio Franchetti la Ca’ d’ Oro. Acesta este un obiectiv turistic spectaculos, aflat pe malul Canalului Grande, primii proprietari ai acestuia fiind familia Cantarini, familie de vază în Veneţia secolului al XV-lea, care a dat oraşului 8 dogi; iniţial, palatul, numit Palazzo Santa Sofia, a fost ridicat între anii 1428-1430, împodobit în exterior cu decoraţiuni cu modele florale aurite, strălucitoare, care au dat edificiului denumirea actuală – Ca’ d’ Oro. Arhitecţii care au construit palatul, nume cunoscute în epocă şi peste veacuri, au fost Giovanni şi Bartolomeo Bon, care au contribuit şi la ridicarea Palatului Dogilor. Ultimul proprietar, baronul Giorgio Franchetti, a donat clădirea statului italian, aici deschizându-se o galerie de artă. Colecţiile sale cuprind lucrări semnate de Andrea Mantegna, Tintoretto, Carpaccio, Giorgione, Jan Steen, Van Dyck, dar şi statui din bronz, obiecte din ceramică, piese de mobiler, tapiserii flamande din sec. XV ş.a.

Colecţia Peggy Guggenheim. Palatul Venier dei Leoni, construit în sec. al XVIII-lea de arhitectul veneţian Lorenzo Boschetti, găzduieşte în prezent o colecţie particulară de artă, considerată una dintre cele mai valoroase colecţii de artă contemporană din lume. Exponatele, lucrări de pictură şi sculptură realizate în manieră cubistă, suprarealistă şi expresionistă de artişti din America şi Europa, sunt nume strălucitoare în domeniu: Picasso, Dali, Brâncuşi, Magritte, Pollock, Braque, Duchamp, Leger, Giacometti, Klee, Severini, Picabia, De Chirico, Mondrian, Kandinsky, Miro, Gorky, Calder şi Max Ernst. În incintă mai există o “Grădină” de Sculpturi Nasher, o librărie şi o cafenea, deseori vizionându-se aici expoziţii temporare interesante.

Muzeul de Istorie Navală ilustrează istoria medievală maritimă a Veneţiei. Muzeul a fost fondat în 1919, deşi ideea a fost mai veche (sec. XVII). Casa Machetelor – cu machete folosite la construcţia de nave a fost la baza acestui muzeu. În prezent se află expuse într-o locaţie adaptată acestui scop, din cartierul Castello, în apropiere de Arsenale. Muzeul mai cuprinde şi exponate cu valoare documentară pentru istoria construcţiilor navale din Veneţia.

Muzeul Wagner. Iubitor al oraşului Veneţia, Wagner a trăit o parte din viaţă, alături de familia sa, în Palatul Vendramin Calergi, unde a închiriat întregul mezanin şi unde a şi murit în anul 1883. Muzeul Wagner a fost inaugurat în 1995, în aceeaşi locaţie, fiind intens popularizat de Associazione Richard Wagner di Venezia, aici organizându-se frecvent concerte şi conferinţe în colaborare cu alte instituţii culturale.

Dar mai venim în Veneţia şi altă dată ! Mai sunt încă mult de văzut !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !