Transport de persoane Roman – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport international de persoane Romania – Olanda, Roman – Utrecht in fiecare zi de la ora * 07:00 din autogara.

Cu Danytur prin Olanda ! Efectuând frecvent curse de autocare şi microbuze pe autostrăzile europene, Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură călătorii interesante pe ruta România-Olanda, în cele mai bune condiţii, direct la adresă. Curse regulate cu plecare din România garantează un voiaj confortabil şi sigur pentru pasageri şi colete, pe trasee bine stabilite, până la destinaţie.

Popasul nostru de astăzi, într-unul dintre cele mai renumite şi încărcate de istorie oraşe ale Olandei, Utrecht, important centru cultural şi artistic, ne-a prilejuit contactul cu un loc plin de lumină şi tinereţe, dar şi o incursiune în trecut, vizitând celebrele edificii care au străbătut vitejeşte secolele.

Ţinutul a fost locuit încă de pe vremea romanilor, în anul 47 existând o fortificaţie din lemn şi pământ, construită pe malul Rinului pentru consolidarea graniţelor imperiului, şi care se afla pe locul de astăzi al Pieţii Domului. Din denumirea latină Tratectum de atunci, s-a ajuns la denumirea olandeză Utrecht (Ultra Traiectum). În jurul anului 200, pereţii fortificaţi din lemn au fost înlocuiţi cu ziduri din piatră, ale căror rămăşiţe se mai văd şi astăzi în Dom Square. Aşezarea a fost distrusă în secolul al III-lea de triburile germanice. Informaţiile sunt sporadice până prin secolul al VII-lea. Este atestată numirea în anul 689, de către regele Pepin al II-lea, a lui Willibrord ca episcop de Utrecht. În anul 723, liderul francilor, Charles Martel, a acordat cetatea Utrecht şi terenurile din jur ca bază Episcopiei de Utrecht, nou înfiinţată, devenită importantă pentru Biserica Romano-Catolică din Ţările de Jos. În secolul al XI-lea, oraşul s-a dezvoltat sub protecţia împăraţilor germani, devenind un puternic centru comercial şi unul dintre cele mai importante oraşe ale Olandei.

Cam în această perioadă a fost construită Biserica “Sf. Petru”, inaugurată în anul 1048. Este printre cele mai vechi biserici romano-catolice din Utrecht şi destul de bine conservată. Datorită faptului că în incintă există morminte, a fost protejată şi, începând cu secolul al XVII-lea, a fost folosită de comunitatea valonă din Utrecht.

Catedrala “Sf. Martin”, căreia i se mai spune şi Biserica Domnului, a fost construită în stil gotic francez începând cu anul 1254 şi continuând de-a lungul veacurilor până în secolul al XVI-lea. Îndeplinea funcţia de catedrală catolică pentru Episcopia din Utrecht, din anul 1580 devenind biserică protestantă. În anul 1522, Carol al V-lea a numit papă pe Adriaen al VI-lea, singurul papă din Utrecht, dar care a decedat în anul următor. Turnul Domului are o înălţime de 112,32 m, fiind atunci cea mai înaltă biserică din Olanda. În anul 1674, o furtună puternică a dărâmat mare parte din catedrală, aceasta fiind parţial reconstruită ulterior. Mai sunt vizibile sculpturi şi picturi medievale, blazoane nobiliare şi pietre de mormânt, aici fiind înhumat şi Guy de Avesnes, episcop între anii 1301-1317. Turnul Domului, construit între anii 1321-1382, avea iniţial 102 m, dar, după restaurările din 1910, a ajuns la 112 m. Clopotniţa, cu 14 clopote, servea şi ca punct de observaţie, având şi cameră de gardă. Domul este un simbol al oraşului Utrecht, fiind şi un obiectiv turistic foarte vizitat.

Universitatea din Utrecht a fost fondată în anul 1636 şi este cea mai mare universitate neerlandeză, punând accentul pe ştiinţele umaniste.

Alte obiective turistice interesante sunt: Muzeul Central, Muzeul Feroviar, Muzeul de Bani, Casa Dick Bruna, Oudegracht ş.a. Muzeul Central a fost fondat la începutul secolului al XIX-lea, având la bază o colecţie existentă în Primăria oraşului. Astăzi muzeul dispune de peste 47000 de exponate din diverse domenii: obiecte de îmbrăcăminte, de uz casnic, design interior, decorative, mobilier, arte plastice clasice şi contemporane. Muzeul deţine şi cea mai mare colecţie de desene Rietveld din lume.

Oudegracht – canalul vechi din centrul oraşului, dispune de terase, baruri, cafenele şi magazine supraetajate, poduri pitoreşti şi posibilitatea unor vizite cu ambarcaţiuni, tururi care lasă amintiri entuziaste.

Pentru amatorii de muzică bună, amintim că oraşul Utrecht găzduieşte două festivaluri muzicale devenite celebre: Festivalul goth&EBM Summer Darkness (iulie) şi Festivalul de muzică cultă contemporană Gaudeamus (septembrie). Sunteţi invitaţi !

Este oraşul pe care nu-l vei uita niciodată…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !