Transport de persoane Roman – Trento, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Trento, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Trento, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Rezervari: 0722227373

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură un voiaj plăcut de primăvară pe ruta România-Italia şi retur, garantând confortul şi securitatea pasagerilor şi coletelor până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, având vehicule modern dotate şi foarte buni conducători auto, ajung în cele mai bune condiţii direct la adresă.

Astăzi am poposit într-o frumoasă şi pitorească localitate din nordul Italiei, oraşul Trento, aşezat la poalele Dolomiţilor, în Trentino-Tirolul de Sud. Capitală a regiunii şi a Provinciei Autonome Trento, este o localitate turistică atractivă, cu bulevarde luminoase, clădiri îngrijite, hoteluri de top, statui şi fântâni.

Cândva aşezare celtă, a fost cucerită de romani în sec. I î.Hr., purtând apoi numele Trentium. În Evul Mediu timpuriu a fost cucerită de goţi, longobarzi şi franci, mulţi părăsindu-şi locurile de baştină. În secolul al VIII-lea, aşezarea începe să se repopuleze, peste câteva veacuri, în special în perioada lui Federico Vanga, zidurile oraşului consolidându-se şi extinzându-se. În anul 952 a fost alipit de împăratul Otto I Germaniei. După anul 1000, împăraţii au acordat puteri temporare episcopilor. Federico Vanga, episcop şi preot al împăratului (1207-1218) a adus pacea în regiune. În anul 1273, Trento trece sub conducerea conţilor tirolezi, eliminaţi în 1363 de Rudolf de Habsburg. Între anii 1516-1539, oraşul a fost guvernat de Bernardo Clesio, care a avut un rol important pentru arhitectura renascentistă din unele zone. Între anii 1796-1801, Trento a fost sub ocupaţie franceză, scurt timp a trecut la Bavaria (1806-1809), iar între 1810-1813, la Regatul Italian Napoleonian. După această perioadă va începe o nouă epocă de dezvoltare economică, astăzi fiind o localitate înfloritoare şi veselă.

Câteva obiective turistice interesante atrag atenţia:

Domul “San Vigilio”, a cărei construcţie a început în anul 1212 la comanda episcopului Federico Vanga, sub supravegherea arhitectului Adamo d’Arogno, a ajuns în final o îmbinare de elemente din stilurile romanic, gotic, renascentist şi baroc. Domul a fost construit pe locul unei foste bazilici din sec. V, aceasta fiind integrată în subsolul domului; baldachinul care acoperă altarul central este realizat în stil baroc. Domul din Trento este important şi pentru faptul că aici s-au deschis lucrările Conciliului din Trento (1545-1563) sub pontificatul lui Paul III, care marchează începutul Contrareformei în Biserica Catolică. Cappella del Risorto deţine, deasupra altarului, un crucifix mare, cu Hristos având capul aplecat în faţă, poziţie interpretată de mulţi ca o atitudine favorabilă faţă de deciziile luate la Conciliul din Trento.

Castello del Buonconsiglio a fost construit în sec.al XIII-lea, ca reşedinţă a episcopilor-principi, acesta fiind îngrijit şi extins de-a lungul vremii. O parte mai originală a castelului este lucrarea comandată de episcopul Hinterbach, iubitor al arhitecturii veneţiene, care a integrat o loggia veneţiană în corpul clădirii (sec. XV). Cea mai veche parte a castelului, care datează de la 1240, este însă Torre d’Augusto, punctul de observaţie asupra văii. În prezent castelul este muzeu, aici organizându-se expoziţii de artă de prestigiu. În luna februarie se sărbătoreşte carnavalul, cu parade costumate, activităţi folclorice şi petreceri.

În Piazza Duomo se află Fontana di Nettuno, construită între anii 1767-1768, din bronz, în stil baroc târziu, după proiectul sculptorului Francesco Giongo. Din piaţă mai pot fi admirate casele Cazuffi, cu fresce pictate în prima jumătate a sec. al XVI-lea, sau casa Balduini, construită în a doua jumătate a secolului al XV-lea, cu interesante picturi murale. În apropiere se află Fontana dell’Aquila, care are un vultur în vârf, simbolul oraşului Trento.

În Piazza Dante, în apropierea gării, se află mai multe statui. Monumentul Dante, realizat de Cesare Zocchi în anul 1896, are trei nivele, corespunzătoare infernului, purgatoriului şi paradisului. Deasupra lor se află statuia de bronz a lui Dante.

Şi dacă vom prelungi plimbarea, ce multe frumuseţi vom mai descoperi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurintă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !