Transport de persoane Roman – Padova, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Padova, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Padova, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură călătorii frumoase, în confort şi siguranţă, pe ruta România-Italia şi retur. Cursele de autocare şi microbuze, modern dotate, circulând pe trasee bine stabilite, garantează transportul pasagerilor şi coletelor direct la adresă.

Pe traseul frumos al Italiei, ne-am oprit să admirăm grandoarea şi dantelăria de piatră luminată de soare a clădirilor cu parfum de epocă, ce ne înconjoară pretutindeni. Padova ! Unul dintre cele mai vechi oraşe ale Italiei ! Situat pe râul Bacchiglione, în regiunea Veneto. Oraşul este înconjurat de canale şi ziduri, cu 28 de porţi de intrare, cu încă multe clădiri construite în stil renascentist. Datează din anul 1184 î.Hr., în epoca romană numindu-se Patavium, şi era considerat unul dintre cele mai bogate din imperiu. A fost distrus în anul 602 de longobarzi şi de unguri în 899, dar în sec. XIV-XV era deja un oraş puternic. După Napoleon, Padova a fost anexată Austriei, revenind la Regatul Italiei în anul 1866.

Ajungând în Piazza Prato della Valle, rămâi uimit de spaţiul vast al acestei oaze de verdeaţă, înconjurată de canale şi poduri, cu cele 78 de statui ale filosofilor şi sculptorilor iluştri. Este a treia ca mărime în Europa.

Grădina Botanică – Orto Botanico di Padova a fost înfiinţată în anul 1545, fiind cea mai veche grădină botanică din Europa. Este inclusă, din anul 1997, pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Basilica Sant’ Antonio, unul dintre cele mai cunoscute monumente religioase ale Padovei, a fost ridicată între anii 1232-1301 şi este “încoronată” de 8 cupole bizantine şi turnuri, adăpostind mormântul şi moaştele Sfântului patron al oraşului. Construcţia basilicii este caracterizată prin un amestec de stiluri: romanic la faţadă, bizantin la cupole, maur la clopotniţă, gotic la arcuri şi baroc la Capela Tezaurului. În incintă se află picturi de Tizian. Altarul de marmură neagră este împodobit cu sculpturi din marmură şi bronz realizate de Donatello. În faţa basilicii se află statuia condotierului Gatamelata, realizată tot de Donatello (1446-1453).

Cappella degli Scrovegni, capodopera lui Giotto, a fost construită între anii 1303-1305, în minunate nuanţe de albastru. Ciclul “Judecata de Apoi” a lui Giotto reprezintă un progres în tehnica picturii, realizând măestru profunzimea culorii. Pereţii navei au fost împărţiţi în 38 de scene, ce ilustrau viciile şi virtuţile. Acest monument a fost comandat de Enrico Scrovegni, care a cumpărat zona arenei romane pentru a construi un palat cu o capelă. Aici Giotto a mai pictat “Viaţa Fecioarei Maria” şi “Viaţa lui Iisus”.

Alte obiective turistice, reprezentând bijuterii arhitectonice sau monumente istorice sunt: Teatrul Anatomic – unul dintre cele mai vechi teatre (1594), Palazzo del Podesta (1281), Domul, construit de arhitecţii Andrea della Valle şi Agostino Righetti, Baptisteriul, construit în anul 1552, după proiectul lui Michelangelo. Se mai păstrează aici fresce medievale pictate de Giusto de Menabuoi.

Palazzo Zabarella, construit în stil neoclasic, este unul dintre cele mai vechi edificii din Padova şi a aparţinut familiei Carraresi, aici aflându-se în prezent sediul unor întâlniri culturale şi spaţiu pentru expoziţii de artă.

Palazzo della Ragione, construit între anii1218-1219, este o clădire medievală impunătoare, cândva funcţionând ca tribunal. La primul etaj se află o statuie de lemn ce reprezintă un cal, copie după statuia ecvestră din Piaţa Basilicii Sant’Antonio. Picturile din interior prezintă motive zodiacale, astrologice, religioase, care simbolizează activităţile oraşului în diferite momente ale anului. Motivele zodiacale sunt prezente şi la Torre dell’ Orologio din Piazza dei Signori, un turn cu ceas pe al cărui cadran se află semne zodiacale, dar lipseşte semnul balanţei.

Universitatea din Padova, înfiinţată în anul 1222 şi cunoscută în epocă pentru libertăţile acordate, deţine şi un observator astronomic, utilizat cândva şi de Galileo Galilei, fost profesor al acestei universităţi, alături de N. Copernic. Dintre cei care au studiat aici îi putem menţiona pe Pico della Mirandola, T. Tasso şi N. Copernic.

Dacă timpul ne-ar permite… O plimbare la pas prin Padova…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !