Transport de persoane Roman – Orvieto, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Orvieto, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Orvieto, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur vă recomandă în sezonul de primăvară un voiaj pe ruta România-Italia şi retur, garantând confort şi siguanţă până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România asigură o călătorie plăcută şi în bună dispoziţie, vehiculele modern dotate ale Firmei Danytur ajungând în bune condiţii direct la adresă.

Popasul nostru de astăzi, în comuna Orvieto, provincia Terni, aflată în mijlocul Italiei, ne-a adus într-un loc frumos, plin de podgorii însorite şi clădiri cu parfum de epocă. Este una dintre cele mai vechi aşezări din Umbria, datând dinainte de sosirea etruscilor. Necropola Etruscă del Crocifisso del Tufo este o necropolă ce datează din sec. al VI-lea Î.Hr., aceasta demonstrând că aici a existat unul din centrele înfloritoare ale civilizaţiei etrusce. În sec. al III-lea, oraşul a fost anexat de către Imperiul Roman, iar după prăbuşirea acestuia a trecut sub administraţia goţilor şi a longobarzilor. Din secolul al XIV-lea, Orvieto era deja cunoscut, mai ales după ce Toma d’Aquino a venit să predea la universitatea locală, numită Studium.

În zonă este produs unul dintre cele mai vechi vinuri din Italia, Enoteca Regionale din Piazza San Giovanni din Orvieto organizând tururi ghidate şi degustări de vin.

Dar tururi mai pot fi organizate şi pentru vizitarea unor obiective turistice locale, de interes istoric sau arhitectonic, valoroase şi impresionante prin frumuseţea şi măreţia lor:

Palazzo Comunale este situat în Piazza della Republica, fiind construit în stil gotic în secolul al XII-lea şi extins în secolul al XIII-lea. A fost reconstruit între anii 1573-1581 de către arhitectul Scalza, faţada fiind reînnoită prin anul 1600, secolul al XIX-lea aducând cu sine noi modificări în structură.

Palazzo Capitano del Popolo este situat în Piazza del Popolo, din centrul oraşului, fiind construit în stil romanic-gotic. Construcţia a început în anul 1280, un turn-clopotniţă fiind adăugat în 1315, iar în 1472, sala mare de la etaj a fost divizată, mai târziu funcţionând aici un teatru (1578), apoi Universitatea. După restaurări succesive, penultima în sec. al XIX-lea executată de arhitectul Paolo Zampi, apoi o alta între anii 1987-1989, în final aici funcţionând Arhiva istorică a oraşului şi un centru de conferinţe.

Palazzo del Vescovado, fostul palat episcopal, a fost construit în anul 977, din ordinul Papei Benedict al VII-lea, fiind situat lângă Biserica “Santa Maria Prisca”. Actualmente în palat se află Muzeul Naţional de Arheologie, care conţine şi morminte Golini, din sec. al IV-lea î.Hr., ce descriu scene de procesiuni.

Palazzo Soliano a fost construit la ordinul papei Bonifacio al VIII-lea, în anul 1262, în stil gotic, şi renovat în 1297. În incintă funcţionează în prezent Museo dell’Opera del Duomo şi Museo d’Arte Moderna “Emilio Greco”, dedicat artistului care sculptase uşile de bronz ale catedralei.

Palazzo Faina, situat în Piazza del Duomo, a fost construit în anul 1846 la dorinţa contelui Claudio Faina senior, actualmente găzduind, la parter, Muzeul Municipal, iar la etaje colecţia de artă a conţilor Faina.

Muzeul Municipal deţine o colecţie de exponate etrusce provenite de la situl arheologic Cannicella, Necropola Crocifisso del Tufo şi Templul Belvedere. Colecţia a fost alcătuită timp de generaţii, de la Contele Mauro până la Claudio junior, care a lăsat-o municipalităţii din Orvieto în anul 1954, împreună cu toate proprietăţile, în scopul de a finanţa constituirea Fundaţiei pentru Muzeul Claudio Faina. Aici se mai află şi un cabinet de numismatică, materiale preistorice şi protoistorice, bronzuri etrusce şi obiecte din ceramică. Muzeul Claudio Faina este amplasat într-o clădire frumos decorată de către pictorul Annibale Angelini din Perugia.

Albornoz Fortezza a fost construită din ordinul cardinalului spaniol Albornoz, după proiectele condotierului şi inginerului militar Ugolino di Montemarte. Iniţial s-a numit Rocca di San Martino, construcţiile începând prin 1359, dar după aproape patru decenii, în 1395, a fost distrusă, intenţiile de reconstrucţie eşuând până în secolul al XV-lea. În secolul al XVII-lea aceasta s-a finalizat, sub domnia Papei Paul al II-lea şi Urban al VIII-lea (1620), o nouă restaurare având loc sub Alexandru al VII-lea. În secolul al XIX -lea a fost amenajată ca parc public, iar la 19 iunie 1882, aici a avut loc înmormântarea lui Giuseppe Garibaldi.

Informaţii multe şi impresii ce încă trebuie filtrate de timp… Vom reveni.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !