Transport de persoane Roman – Orte, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Orte, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Orte, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Plecăm cu Danytur în Italia ! Firma Danytur asigură curse de autocar şi microbuze România-Italia direct la adresă, pe trasee bine stabilite, în condiţii optime şi în siguranţă deplină. Transportul de persoane spre Italia se face cu vehicule moderne, conducători auto de un înalt profesionalism, pasagerii şi coletele ajungând la destinaţie fără probleme pe parcursul călătoriei.

Dacă v-aţi propus să cunoaşteţi câteva din localităţile străbătute pe traseu, oraşul Orte este interesant pentru toţi cei cărora le face plăcere să afle câte ceva din istoricul unor comunităţi mai mici, dar nu lipsite de importanţă ! Orte este un orăşel situat pe o stâncă, pe Valea Tibrului, în regiunea italiană Lazio, important nod rutier şi feroviar. A fost locuit de etrusci încă din sec. VI î.Hr., fiind cunoscut sub numele de Hurta. Mai târziu, sub romani, localitatea s-a mai dezvoltat, s-au făcut multe lucrări publice (Podul lui Augustus, devenit emblema oraşului Orte), mai ales sub conducerea lui Augustus. Localitatea a fost apoi ocupată de ostrogoţi, bizantini şi lombarzi, prin sec. VIII făcând parte din statele papale. Mulţi locuitori sunt angrenaţi în activitatea de extracţie şi prelucrare a travertinului, destinat sectorului de construcţii şi artistic.

Deşi este o localitate relativ mică, aici există muzee şi biserici care au în custodie vestigii şi relicve, mărturii ale trecutului istoric sau religios: Muzeul Arheologic Municipal, situat în biserica veche a Sf. Antonie, care conservă şi prezintă obiecte găsite în săpăturile efectuate la Orte: secţiunea etruscă (sec. VI-III î.Hr.), secţiunea romană, Evul Mediu (sec. VI-XI); Muzeul Diecezan deţine lucrări de mare calitate şi interes: picturi de aur (sec. XII-XVI) din şcoala altolaziale, picturi umbriene şi din Siena, argintărie şi veşminte sacre; Muzeul Frăţiile, situat sacristia mare a Bisericii Santa Croce (constr.1159), deţine obiecte devoţionale din sec. XVII-XVIII, folosite pentru procesiunea din Vinerea Mare: sicriu din 1626, două felinare roşii din sec. XVIII, un tablou Sant/Egidio sec. XVI ş.a.; Primăria prezintă simboluri ale papilor şi ale oraşului Orte: Papa Clement al VII-lea Medici, Papa Paul al III-lea Farnese şi cardinalul Ferdinando Nuzzo, protectorul localităţii Orte în sec. al XVIII-lea, care beneficiază de un monument funerar; Cinci palate renascentiste arată aceeaşi stemă, care aparţine fam. Alberti, comercianţi de lână din Florenţa, ce şi-au ramificat activitatea în sec. al XIV-lea în Orte, iar în sec. al XVI-lea şi-au construit cinci palate, tipic arhitecturii florentine; Biserica San Silvestro (constr.1141, turn romanic cu clopot) era un loc unde se colectau drepturi; Co-Catedrala Santa Maria Assunta (constr.1721, stil rocoro) deţine sub altar moaştele Sf. Martiri.

Anual au loc două mari manifestări religioase: Festivalul Sant/Egidio – patron al oraşului din 1521 (sept.), constând în procesiuni, târguri, convenţii, seminare de studiu, expoziţii de artă şi concursuri de tir cu arcul şi Procesiunea din Vinerea Mare, foarte agreate de participanţi.

Biletele de autocar România-Italia şi retur pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţie de firma Danytur, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Informaţii referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !