Transport de persoane Roman – Nijmegen , Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Nijmegen , Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Nijmegen , Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Să plecăm cu Danytur prin Europa ! Firma Danytur asigură de peste un deceniu transport internaţional de persoane pe rute europene, în cele mai bune condiţii şi în securitate deplină. Cursele cu autocare şi microbuze ale firmei Danytur pe traseul România-Olanda şi retur dispun de conducători auto cu o bună pregătire profesională, ce garantează servicii la standardele agreate, vehiculele modern dotate cu aparatură electronică permit vizionarea de filme şi emisiuni de divertisment, menţinând o stare de relaxare şi bună dispoziţie pe tot parcursul până la destinaţie.

Vizitând localitatea Nijmegen, din provincia Gelderland, am avut surpriza întâlnirii cu cel mai vechi oraş de pe teritoriul Olandei, datând de pe vremea romanilor, în anul 2005 acesta sărbătorind 2000 de ani de existenţă. Dezvoltat industrial, accentul cade pe metalurgie, textile şi produse chimice, portul de pe canalul Waal fiind unul din cele mai importante porturi dintre Rotterdam şi Ruhr.

În Nijmegen există prima universitate catolică din Olanda – Radboud Universiteit Nijmegen.

Dezvoltarea oraşului a necesitat demolarea multor clădiri şi ziduri împrejmuitoare, însă oraşul a fost grav avariat şi după bombardamentele din Al Doilea Război Mondial, astfel că multe din obiectivele ce ar fi constituit mărturii ale istoriei sale mult încercate au dispărut. Totuşi mai există: Capela Sf. Nicolae, ridicată în 1030, una din cele mai vechi clădiri din piatră din Olanda; Ruinele Capelei carolingiene Sf. Martin a lui Barbarossa; Biserica Sf. Ştefan; Parcul Kronenburg, creat în 1880 în stilul grădinilor englezeşti, are cam 150 de arbori diferiţi; Turnul prafului de puşcă datează din sec. XV şi făcea parte din al doilea zid al cetăţii; Muzeul “Valkhof” de istorie şi pictură , înfiinţat în 1999; în împrejurimi: Castelul Hernen, constr. începută în sec. XIV, şi Castelul Kinkelburg, prima menţiune în 1403.

Biletele necesare transportului cu autocarele sau microbuzele pe ruta România-Olanda şi retur pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţie de firma Danytur (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Sunt la dispoziţia dv. non-stop toate informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă.

Drum bun cu Danytur !