Transport de persoane Roman - Namur, Romania - Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman - Namur, Romania - Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Namur, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Firma Danytur este firma ta preferată ! Danytur este o firmă de transport internaţional de persoane, care efectuează curse regulate cu autocare şi microbuze pe trasee europene bine stabilite şi în condiţii optime. Profesionalismul conducătorilor auto de pe ruta România-Belgia şi retur reuşeşte să ofere pasagerilor o stare de siguranţă, confort şi relaxare pe tot parcursul, aceasta fiind susţinută şi de moderna dotare a autocarelor şi microbuzelor cu aparatură electronică ce permite vizionarea de filme şi emisiuni de divertisment.

Dacă aţi ajuns în frumosul oraş Namur din Valonia (în sudul Belgiei), situat la confluenţa râurilor Sambre şi Meuse, nu rataţi o vizită în această regiune plină de farmec şi pitoresc ! Mai ales, cei care au sosit aici în septembrie la festivalul “Sărbătoarea Valoniei” – cu spectacole folclorice din zonă şi bere din belşug !

Obiective turistice inedite impresionează prin unicitate şi originalitate: Fortăreaţa din Namur, datată din epoca romană, a funcţionat pe toată perioada celor două războaie mondiale ca unitate militară, dotată cu un sistem complex de apărare; Sala Cărnii (constr.1588/1590), obiectiv turistic deosebit prin arhitectura sa, clădirea fiind construită din piatră de cărămidă adusă din India şi decorată cu pietre de culoare albastră (aici sunt găzduite vestigii arheologice de pe teritoriul belgian, datate din epoca veche); Biserica Sf. Ioan din Namur, cea mai veche biserică, situată în inima Cartierului Vechi – se susţine că lucrările de pictură din interior au fost făcute de Cornelius Schut, unul dintre ucenicii lui Rubens; Biserica Sfânta Loup (constr.1621/1645) se află chiar în centrul oraşului, cu o splendidă arhitectură în stil baroc, combinaţie de marmură neagră şi roşie, coloane spiralate, vitralii şi uşi pictate cu momente importante din istorie, mobilier fin sculptat de călugări (biserica catolică adăposteşte o colecţie de opere din patrimoniul belgian); Catedrala Saint Aubin (1751/1767), construită în stil gotic cu influenţe în stil rococo şi neoclasic, cu geamuri ornate cu vitralii în culori închise, găzduieşte lângă altar un sicriu în care se află inima guvernatorului Don Juan de Austria (d. 1578); Tresor du Prieure d /Oignies, unul din importantele obiective turistice – expoziţie impresionantă de opere de artă , lucrări splendide din aur şi argint, pictate pe pânză şi ornate cu pietre preţioase sau semipreţioase – o încăpere a mănăstirii a fost destinată ca muzeu ce adăposteşte lucrările artistului francez Hugo d/Oignies, donată Mănăstirii de măicuţe din Namur; Muzeul Arheologic din Namur, aflat în clădirea unde existau cândva Halele Chair (1588/1590), ce au servit drept piaţă de peşte; Piaţa Armelor se află în mijlocul unei vechi fortificaţii, aici săvârşindu-se cândva ceremonii militare – Turnul St. James face parte din acest complex. Tot în Namur se află şi Parlamentul Valoniei, funcţionând în clădirea Hospice Gilles, fostul spital al oraşului, atestat doc. în 1229, închis pentru reparaţii în 1965 şi repus în funcţiune în 1998. Consiliul Provincial îşi desfăşoară activitatea în fostul Palat Episcopal (constr. 1730). Cei însoţiţi de copii nu vor ocoli Parcul de distracţii Regina Fabiola, situat în nordul Cetăţii Namur, şi care oferă acestora un loc minunat de joacă, în deplină siguranţă, în castele gonflabile, leagăne, maşini electrice, trambuline, mini golf, telecabine, tenis de masă şi chiar o zonă de alpinism pentru cei cu vârsta peste 8 ani. Vacanţă plăcută !

Biletele necesare călătoriei cu autocarele pe ruta România -Belgia şi retur pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţie de firma Danytur, acesta accesându-se şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau mandat poştal.

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale sau preţurile oferite de firmă, sunt disponibile non-stop.

Drum bun !