Transport de persoane Roman – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Cu Danytur spre Belgia ! Firma Danytur, cunoscută de peste un deceniu pe autostrăzile europene, asigură transport internaţional de persoane şi colete, în cele mai bune condiţii, până la destinaţie. Autocarele şi microbuzele sale pe ruta România-Belgia sunt modern dotate cu aparatura electronică ce permite vizionarea de filme şi emisiuni de divertisment, călătorii parcurgând traseul într-o atmosferă de relaxare şi bună dispoziţie.

Un popas la Mons, oraş valon bogat în tradiţii, mai ales în perioada desfăşurării evenimentului anual cultural -religios “La Ducasse Festival” sau Doudou (denumire locală) – vă face părtaş la un fenomen de excepţie, parte a tradiţiilor locale, acum şi recunoscut de UNESCO – ca fiind Capodoperă a Patrimoniului Oral şi Intangibil al Umanităţii. Se începe cu procesiunea Carului de Aur, apoi reconstituirea luptei dintre Sf. Gheorghe şi dragon (balaur), la care pot lua parte şi turiştii doritori de trofee aducătoare de noroc. Apar aici şi parada de costume de epocă şi concursurile diverse.

Obiective turistice interesante ca istoric şi arhitectură: Primăria din Mons (stil gotic, 1458-1477, cu o clopotniţă constr. între anii 1717/1718) deţine mai multe încăperi cu specific: Sala Căsătoriilor – plafon italienesc (1682), Sala Consiliului – şemineu de marmură, Sala Sacquiaux (unde se păstrau cheile oraşului) – şemineu din sec. al XVI-lea, Sala Portretelor şi Încăperea Gotică; Muzeul Francois Duesberg – Muzeul de Artă Decorativă din Mons conţine o colecţie de obiecte decorative, printre care 300 de ceasuri produse între 1785-1815, statuete de bronz, piese de porţelan pictate manual, bijuterii şi alte diverse obiecte preţioase din aur şi argint; Muzeul Clopotniţei din Mons (2015) – obiectul face parte din grupul de clopotniţe din Franţa şi Belgia cuprinse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Oraşul Mons a fost declarat în anul 2015 – Capitală Europeană Culturală.

Biletele necesare călătoriei cu autocarele sau microbuzele pe ruta România-Belgia şi retur pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţie de firma Danytur, acesta accesându-se uşor şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Informaţiile necesare călătoriei, referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă, sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !