Transport de persoane Roman – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Cu Danytur străbatem Europa ! Firma Danytur vă oferă curse de transport internaţional de persoane cu autocarul sau cu microbuzul pe ruta România-Belgia şi retur, în condiţii optime şi securitate deplină. Cu o pregătire profesională de excepţie, starea de siguranţă şi bună dispoziţie a călătorilor este o prioritate, dotarea modernă a acestor autovehicule permiţând vizionarea de filme şi emisiuni de divertisment.

Dacă ajungeţi în oraşul Liege, veţi descoperi o frumoasă zonă de vacanţă şi veţi fi încântat în faţa unor interesante vestigii arhitectonice cu valoare istoric-religioasă de excepţie. Oraşul Liege este un oraş francofon situat pe cursul fluviului Meuse, capitala regiunii Valonia şi important centru economic. Deţine o industrie destul de dezvoltată, portul din Liege fiind şi al treilea ca mărime port european fluvial. Zona industrială este reprezentată de complexul siderurgic deţinut de compania ArcelorMittel, de marii producători de armament de nivel mondial FN Herstal, de alte companii din industria constructoare de maşini, industria aero-spaţială, biotehnologie, industria alimentară (mai ales prod. de bere şi ciocolată). În parcul tehnologic se mai află şi companii de cercetare şi dezvoltare de tehnologie de nivel înalt.

Cu un trecut istoric bogat, oraşul se poate lăuda cu o mulţime de comori arhitectonice (sec. XVII şi XVIII): Biserica Sf. Bartolomeu, una dintre cele mai vechi clădiri din Liege, a fost construită de arh.

Renier de Huy în stil romanic, din gresie de cărbune, cupru şi zinc. În sec. al XVIII-lea a fost renovată şi extinsă, iar interiorul reamenajat în stil baroc. Biserica deţine obiecte şi lucrări de mare valoare: cazanul de botez al lui Renier de Huy, care datează din perioada 1107/1118, decorat cu scene biblice legate de botez; Răstignirea (pictură) de E. Fisen, Glorificarea Sfintei Cruci (pictură) de F. Berthelot sau statuia Sf. Roch de R.P. de Rendeux. Muzeul Ansembourg (per.1735-1740) construit de arh. M. Willens, cu elemente decorative foarte frumoase de interior şi exterior din sec. al XVIII-lea, cuprinde colecţii de mobilier autentic deosebit şi obiecte de artă nepreţuite, pereţi decoraţi cu piele fină, plafoane magnific ornamentate, tapiserii tradiţionale, candelabre de sticlă în stil veneţian ş.a. Castelul Jehay, construit în sec. al XVI-lea, renovat în sec. al XVIII-lea în perioade diferite, are faţada pictată ca o tablă de şah.

Biserica Sf. Jacques prezintă o diversitate de stiluri: naosul şi zona de cor – stil gotic, Visul lui Jacob (sculptură) – renascentist, tavane gotice în stil Arabesque combinat cu Renascentist timpuriu; în biserică se află şi vitralii reprezentând pe Sf. Lambert şi Sf. Jacques. Alte obiective turistice de interes: Muzeul Curtius – Muzeul de Arte Decorative (constr.1597/1610), Muntele Bueren (scară formată din 374 trepte, constr. în 1881 pt. uzul soldaţilor), Catedrala Sf. Paul din Liege (1812) ş.a.

Biletele pentru transport cu autocarul sau microbuzul pe ruta România-Belgia pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţie de firma Danytur, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale sau preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.