Transport de persoane Roman – Haga, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Haga, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Haga, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Ţările de Jos ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur vă invită la o călătorie pe ruta România-Olanda şi retur, asigurând confortul pe care îl doriţi, cursele de autocare şi microbuze ducând pasageri şi colete, în deplină siguranţă, direct la adresă.

Popasul de astăzi, în oraşul Haga, reşedinţa Curţii Regale a Olandei, a corpului diplomatic şi a autorităţilor, bucură sufletul şi spiritul deopotrivă. Situată în apropierea Mării Nordului, cu cele 700 de grădini publice şi clădiri minunate, este o oază de verdeaţă şi civilizaţie, având o atmosferă rezidenţială şi aristocratică.

Haga a fost, până în secolul al XIII-lea, o mică localitate rurală – loc de vânătoare, abia în anul 1247 contele de Holland, Wilhelm II, a construit aici o reşedinţă nobiliară. În anii 1452 şi 1456, ducele de Burgundia, Filip III cel Bun, a stabilit aici locul de desfăşurare al adunării cavalerilor din ordinul Lâna de Aur. Aşezarea s-a dezvoltat cu precădere în secolele XVII şi XVIII, când a devenit capitală diplomatică şi sediul al Statelor Generale. Louis Bonaparte a mutat în 1795 capitala la Amsterdam, dar în 1814, guvernul a revenit la Haga.

În prezent, Haga este sediul Curţii Internaţionale de Justiţie (fondată în 1920) şi al Curţii Permanente de Arbitraj Internaţional. A devenit şi un important centru industrial, comercial şi de transport. De asemenea arhitectura a înflorit, oraşul având multe clădiri frumoase. În Piaţa Centrală, se află statuia lui Wilhelm Taciturnul, înconjurată de sediile Ministerului Justiţiei, al Apărării, al Afacerilor Interne şi al Afacerilor Externe. Alte sedii şi instituţii, importante sau interesante, sunt:

Palatul Păcii, aflat în apropierea mării, construit între anii 1907-1914, după planurile arhitectului francez L.M. Cordonnier şi ale olandezului J. van der Steur, astăzi sediu al Curţii Internaţionale de Justiţie şi al Academiei de Drept Internaţional.

Palatul din Pădure, reşedinţa familiei regale, construit pentru soţia lui Frederik Hendrik, în 1645.

Binnenhof, partea cea mai veche a oraşului Haga, cu o arhitectură medievală, este un ansamblu de de clădiri, acum sediu al Guvernului şi al Parlamentului. Castelul Ridderzaal (Sala Cavalerilor) este fostul palat al conţilor de Orania, construit în anul 1250, în jurul acestuia dezvoltându-se ulterior oraşul. Anual, în luna septembrie, are loc deschiderea sesiunilor parlamentare de către suveran, care descinde cu un alai deosebit şi spectaculos.

Galeria Regală de Artă este găzduită într-un palat construit între anii 1633-1644, de către Johan Maurits van Nassau; muzeul are la bază colecţia alcătuită de către Wilhelm V al Olandei (1751-1795). Galeria este foarte valoroasă, deţinând tablouri semnate de: Rubens, Rembrandt, Holbein cel Tânăr, Vermeer, Van Goyen, Salomon şi Jacob Ruysdael, Van der Velde, Steen, Frans Hals, Potter ş.a.

Muzeul Municipal este destinat artei decorative, sculpturii şi picturii din secolele XIX şi XX. Sunt expuse aici tablouri valoroase ale pictorilor: Sisley, Monet, Van Gogh, Braque, Picasso, Kirchner, Kokoschka, dar şi artişti locali; muzeul deţine şi cea mai mare colecţie de lucrări semnate de Pieter Cornelis Mondriaan – Piet Mondrian (1872-1944). La acestea se adaugă şi o interesantă colecţie de ceramică şi sticlărie, precum şi un cabinet de stampe.

Biserica Sf. Iacob adăposteşte mormintele mai multor cavaleri ai ordinului Lâna de Aur; de asemenea deţine şi un valoros ansamblu de clopote de porţelan. Biserica Mare, construită în secolele XIV-XV şi Biserica Nouă, construită în secolele XVII-XVIII, merită vizitate.

Panorama Mesdag este o interesantă creaţie originală a pictorului H.V. Mesdag; dintr-un turn, prin rotaţie completă, se produce reproducerea ingenioasă a vechiului port pescăresc Schveningen, aflat în plină activitate, prin plasarea în planul apropiat a unor obiecte reale şi, la distanţă, a unui panou circular, pictat, de 120 m lungime, care dă iluzia unor imagini reale. La baza turnului se află şi o expoziţie de pictură a lui H.V. Mesdag şi a soţiei sale.

Madurodam este un orăşel în miniatură creat de M. Maduro în memoria fiului său, ofiţer mort în 1945, în război. Reprezintă o ilustrare în miniatură a vieţii şi edificiilor din Olanda, acesta putând fi vizitat şi noaptea, când este puternic luminat.

Oraşul Haga creează o impresie deosebită şi de neuitat.

Firma de transport internaţional persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !