Transport de persoane Roman – Gent , Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Gent , Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Gent , Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Să pornim pe drumuri europene cu Danytur ! Firma Danytur oferă curse regulate de transport internaţional de persoane pe ruta România-Belgia şi retur, în cele mai bune condiţii şi în deplină securitate. Conducători auto de cel mai înalt profesionalism şi confortul modern oferit de dotarea cu aparatură electronică, ce permite vizionarea de filme şi emisiuni de divertisment, asigură călătorilor din autocarele şi microbuzele firmei Danytur o atmosferă relaxată şi plină de bună dispoziţie.

Dacă vreţi să vizitaţi oraşul Gent (Ghent), perioada cea mai favorabilă este în timpul unor evenimente culturale foarte apreciate precum Gentse Feesten sau Festival van Vlaanderen. Oraşul-capitală a regiunii Flandra de Est, situat la confluenţa râurilor Escaut şi Lys, este un oraş-port, al treilea ca mărime în Belgia. Este şi un oraş universitar, Universitatea din Gent având cca 28000 de studenţi. O plimbare prin localitate ne aduce în atenţie imaginea inedită a Castelului Gravensteen sau “Castelul Contelui” (constr. 1180 de contele Filip de Alsacia), desprinsă parcă din paginile unei cărţi de poveşti medievale. Aici şi-au avut reşedinţa conţii Flandrei, până în sec. al XIV-lea. Castelul adăposteşte şi un muzeu dedicat armurilor şi armelor. Un altul, Castelul lui Gerard Demonicul (constr. sec. al XIII-lea), a servit ca reşedinţă conţilor, a fost mănăstire, orfelinat, puşcărie şi chiar azil de nebuni. Un edificiu important este Turnul cu Ceas sau Turnul Belfry (Belfort, 91 m), construcţie începută în 1313 şi finalizată în 1380, considerat simbolul autonomiei şi independenţei oraşului Gent. În caz de pericol, clopotele din turn dădeau alarma.

Acesta adăposteşte în prezent şi o colecţie de clopote. Construcţia Catedralei Sf. Bavo, reprezentantă a stilului medieval, a început în anul 942 şi a fost finalizată în 1569, piesa de rezistenţă fiind pictura “Altarul mielului mistic” de Jan van Eyck. Mai cuprinde şi o colecţie impresionantă de obiecte religioase şi artefacte. Alte obiective culturale de interes: Biserica Sf. Nicolae – stil medieval (constr. începută în sec. al XIII-lea, pe fundaţia unei biserici mai vechi), Primăria (constr. între sec. XV şi XVII), Muzeul voor Schone Kunsten din Gent – colecţii cu opere din diverse domenii, Complexul Vooruit – constr. între anii 1911-1914, în beneficiul “oamenilor muncii”.

Biletele necesare călătoriei cu autocarele şi microbuzele pe ruta România-Belgia şi retur pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi online, în regim electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţie de firma Danytur, acesta fiind accesat cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Informaţiile necesare călătoriei, referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale sau preţurile oferite de firmă, sunt la dispoziţie non-stop.

Drum bun cu Danytur