Transport de persoane Roman – Bologna , Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Roman – Bologna , Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Roman – Bologna , Romania – Italia cu autocar, microbuz

Am plecat din nou spre Italia cu Danytur ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur vă asigură o călătorie pe ruta România-Italia şi retur, în condiţii optime şi în deplină siguranţă. Autocarele şi microbuzele firmei Danytur dispun de aparatură electronică modernă, permiţând vizionarea de filme şi emisiuni de divertisment, într-o atmosferă de relaxare şi bună dispoziţie.

Vizitarea oraşului Bologna vă va prilejui momente plăcute de întâlnire cu unul dintre cele mai colorate oraşe italiene, dar şi cu bucătăria cea mai renumită. Bologna este un mare oraş universitar (Universitatea din Bologna este cea mai veche din Europa,1088), în care studiază peste 100.000 de studenţi italieni şi străini, contribuind intens la viaţa culturală şi politică a acestuia.Legată de tradiţia locului, dar şi de populaţia tânără numeroasă, bucătăria bologneză, bazată mai mult pe paste şi carne, s-a îmbogăţit şi s-a diversificat, ajungând renumită în întrega lume.

Centrul vechi al oraşului Bologna este format din Piazza Maggiore – cu turnurile Asinelli (98 m) şi Garisenda (47 m), mărginită de Basilica San Petronius (cea mai mare biserică medievală din Italia, a şasea ca mărime în Europa), Palazzo del Comune (sec.14, acum Primăria, ce găzduieşte şi Muzeul de Artă cu lucrări ale pictorilor locali) – turnul cu ceas şi faţada dominată de statuia Papei Grigore al XII-lea, Palazzo del Podesta, Palazzo Re Enzo şi Palazzo dei Banchi. În Basilica San Petronio, la Capela Sf. Dominic, se află statuile Sf. Setronius, Sf. Proclus şi un înger care susţine un sfeşnic, toate opere ale lui Michelangelo. Dar Bologna este şi un oraş al muzicii. Academia Filarmonica din Bologna a promovat personalităţi ca Rossini, Verdi, Brahms, Wagner, Puccini şi Liszt. În 2006 Bologna a primit titlul de Oraş Creator al Muzicii, din partea UNESCO. În oraş există un Teatro Comunale, unde cântă Orchestra Mozart, cluburi de jazz, au loc spectacole în aer liber date de studenţii de la Conservator sau de asociaţii muzicale locale. Pentru cei interesaţi, mai pot fi vizitate: Muzeul Casa Enzo Ferrari, Muzeul şi Fabrica de motociclete Ducati, Muzeul şi Fabrica Ferrari din Maranello, Muzeul Lamborghini, Muzeul Ferruccio Lamborghini.

Biletele necesare transportului cu autocare şi microbuze pe ruta România-Italia pot fi procurate direct de la şofer sau de la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, acesta accesându-se uşor şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro). Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Toate informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale sau preţurile oferite de firmă, sunt disponibile non-stop. Vă aşteptăm !