Transport de persoane Piatra Neamt – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Piatra Neamt – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Piatra Neamt – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma internaţională de transport de persoane Danytur asigură un voiaj frumos pe ruta România-Italia şi retur, garantând condiţii optime şi siguranţă deplină pe toată durata călătoriei. Curse regulate cu plecarea din România, pe trasee bine stabilite, asigură confortul pasagerilor şi coletelor, care ajung în deplină securitate direct la adresă.

În popasul nostru la Veneţia era necesar şi un moment dedicat acelui vârtej multicolor, vesel şi zgomotos, ce debordează de entuziasm şi bună dispoziţie, care celebrează viaţa şi libertatea: Carnavalul veneţian !

Carnavalul veneţian este un spectacol care atrage cam un milion de turişti anual, dornici de distracţie şi mister. Carnavalul a apărut ca sărbătoare populară în anul 1162, dar primul document în care este menţionat acest carnaval datează din 1268, iar actul care reglementează oficial sărbătoarea publică a fost emis de către Senatul veneţian în anul 1296. A devenit un eveniment public de mare succes în secolele următoare, trecând graniţele statului şi căpătând notorietate europeană în secolele XIV-XVII.

În 1797, Veneţia fiind înglobată în Imperiul Austriac, tradiţia acestui eveniment s-a întrerupt, iar încercarea de a o relua după 1866 nu a avut succes decât pe plan local, în 1930 carnavalul fiind interzis definitv de Mussolini. După 1979 s-a reluat tradiţia, an de an crescând numărul susţinătorilor şi participanţilor, actualmente fiind un concurent al carnavalului brazilian de la Rio de Janeiro.

În fiecare an, înainte de Postul Paştelui şi până în marţea de Lasatul secului, pe toate străzile din Veneţia se desfăşoară, într-o atmosferă de veselie şi mister, spectacole şi petreceri ale carnavalului. Măştile şi costumele de epocă, banchetele şi balurile elegante în palate împodobite cu flori, parade şi distracţie pe străzi, cu artificii şi bună dispoziţie, cu scamatori, trubaduri ş.a.

Tradiţia de deschidere, cu “Zborul îngerului” din Piaţa San Marco, adună o mulţime de turişti curioşi să vadă evenimentul, dar şi cortegiul de personaje istorice în frunte cu dogele şi soţia lui. Cea mai frumoasă parte a carnavalului este însă spectacolul stradal cu parade şi procesiuni cu temă istorică şi senzaţia de petrecere în libertate, zi şi noapte.

Carnavalul are în fiecare an o temă pe care o respectă toate balurile, banchetele, concertele, paradele sau concursurile. În ultima săptămână a carnavalului au loc parade ale unor care alegorice pe apă şi în oraşele Mestre şi Treviso. Dintre balurile care se desfăşoară în fiecare seară, cel mai frumos este Gran Ballo delle Maschere, un tradiţional bal mascat care are loc în fiecare an în alt palat. Poate participa oricine e costumat adecvat, ştie să danseze cadril sau alte dansuri vechi, dar costul unui bilet de intrare este destul de mare.

Vă urăm petrecere frumoasă! Veneţia vă aşteaptă în fiecare an !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurintă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !