Transport de persoane Piatra Neamt – Orvieto, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Piatra Neamt – Orvieto, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Piatra Neamt – Orvieto, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii frumoase pe ruta România-Italia şi retur, asigurând confort şi siguranţă până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România garantează cele mai bune condiţii pe traseele alese de Firma Danytur, autocare şi microbuze modern dotate transportând pasageri şi colete direct la adresă.

Din nou la Orvieto ! În după-amiaza blândă şi însorită din Umbria, plimbarea spre Domul din Orvieto stimulează amintiri legate de alte şi alte biserici vizitate, care au străbătut veacurile şi ne aşteaptă în acelaşi loc.

Domul din Orvieto este un edificiu realizat în stil gotic, cu o faţadă bogat decorată din marmură policromă, sculpturi şi mozaic, prevăzută cu patru turnuri completate cu vârfuri ascuţite. Ferestrele, proiectate de Andrea Orcagna, sunt datate ca aparţinând secolului al XIV-lea. Amvonul, sculptat în lemn de nuc, este din anul 1636. Capela “San Brizio” dedicată episcopului de Orvieto, a fost construită între anii 1408-1444 şi pictată în stil renascentist între anii 1447-1504. Decorarea acesteia a fost începută de Fra Angelico în 1447, ajutat de Benozzo Gazzoli, autor al picturilor “Cristo Giudice tra angeli” şi “Il Coro dei Profeti”. Lucrarea a fost întreruptă şi reluată între anii 1499-1504 de Luca Signorelli. De remarcat scenele apocaliptice pictate de acesta: “Venuta dell’Anticristo”, “Fine del mondo”, “Resurrezione della carne” şi “Giudizio universale”. În centrul capelei se află altarul în stil baroc, realizat de Bernardino Cametti în 1715, şi celebra “Madonna di San Brizio”, sec. XIII.

Biserica “San Giovenale”, datată 1004, construită în stil romanic, se află în partea vestică a oraşului şi este considerată una dintre cele mai vechi biserici din Orvieto. A fost prima catedrală a oraşului. Altarul, din 1171, este lucrat din marmură, cu o pictogramă bizantină cu diverse simboluri. Într-o capelă din incintă se află mormântul lui Benuccio Monaldeschi, cu portret de graffiti din piatră roşie. Pereţii laterali sunt acoperiţi de fresce din Umbria şi şcoli toscane: “Naşterea Domnului”, “Buna Vestire a Fecioarei Maria”, “Maica Domnului cu Sf. Sebastian şi Sf. Antonie”.

Biserica “Sant Andrea” datează din timpul lui Constantin, fiind ridicată pe locul unui templu roman, considerată astăzi cea mai veche biserică creştină din Orvieto. A fost reconstruită şi mărită în secolele XI-XII, în stil romanic. În 1217, în această biserică a fost canonizat San Pietro Parenzo, iar în anul 1281 a fost încoronat Martin IV. În incintă se află fresce valoroase din sec. XIV-XV şi din şcoala lui Signorelli şi un amvon sculptat şi decorat cu mozaicuri.

Biserica “San Domenico” a fost construită în anul 1233, după moartea Sfântului Dominic, fiind printre primele biserici ale Ordinului Dominican. Biserica a fost demolată parţial în 1932. Aceasta adăposteşte biroul lui Toma d’Aquino şi Monumentul Cardinalului De Braye, sculptat de Arnolfo di Cambio, în anul 1282. În timpul restaurării s-a descoperit că statuile Madonnei incluse în monument sunt de origine romană, datând din secolul al II-lea î.Hr. Capela de înmormântare Petrucci, aflată în biserică, a fost proiectată şi construită de Michele Sanmicheli între anii 1516-1518.

Biserica “San Lorenzo de Arari” se află în Piaţa Santa Chiara şi este datată 1291, fiind realizată în stil lombard. A avut loc o lucrare de restaurare amplă la începutul secolului al XX-lea, executată de arhitectul Paolo Zampi. Din decoraţiunile interioare au putut fi recuperate câteva fresce valoroase: “San Lorenzo”, “Santa Brigida”, “San Nicolo e un altro Vescovo”, “Madonna della Palma”, o pictură pe pânză – “Fecioara”, din secolul al XIII-lea, atribuită lui Gentile da Fabriano şi patru tablouri din 1321, ilustrând viaţa şi martiriul lui San Lorenzo. Altarul provine dintr-o incintă sacră etruscă, iar ciboriumul este din secolul al XII-lea.

Biserica “San Francesco”, situată în Piazza Febei, a fost construită în anul 1240, pe locul unde se afla Biserica “Santa Maria della Pulzella” şi Mănăstirea benedictinilor. Reconstruită în anul 1262, a fost folosită la înmormântarea lui Henry al Angliei şi canonizarea lui Ludovic X , regele Franţei (1297), de către papa Bonifaciu VIII.

În anul 1733 a fost restaurată şi i s-au adăugat capele laterale, iar interiorul a fost decorat în stil baroc. Aici se află înmormântate multe personalităţi, precum: Horace Benincasa – primul căpitan al cetăţii din Perugia, Lattanzio Lattanzi – episcop de Pistoia, Scalza – arhitect de Orvieto, Ambrogio di Massa – un urmaş al Sf. Francisc ş.a.

Pozzo di San Patrizio este o fântână istorică, construită de inginerul arhitect Antonio da Sangallo cel Tânăr, între anii 1527-1537, la cererea papei Clement VII, refugiat la Orvieto în timpul jefuirii Romei de către armata împăratului Carol IV. Are 53,15 m adâncime şi un diametru la bază de 13 m, cu 248 trepte şi 70 de ferestre.

Celebrul turn medieval Maurizio este un turn cu ceas, prevăzut cu o statuie de bronz de 1,65 m, aceasta având rolul de a anunţa schimbarea orei prin lovirea clopotului cu un ciocan. Mecanismul a fost realizat de maestrul ceasornicar Francis Orvieto.

Frumoase impresii… Cu dorinţa de a reveni…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !