Transport de persoane Piatra Neamt – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Piatra Neamt – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Piatra Neamt – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Din nou spre Florenţa cu Danytur ! Curse regulate cu plecare din România spre Italia vă asigură o călătorie plăcută cu autocarele sau microbuzele Firmei Danytur, confortabile şi sigure până la capătul traseului. Având conducători auto cu o pregătire profesională de excepţie şi vehicule dotate modern, Firma Danytur garantează transportul pasagerilor şi coletelor în cele mai bune condiţii şi deplină securitate direct la adresă.

După un tur de forţă în care am explorat valorile artistice ale Florenţei, un alt gen de informaţii ne vor introduce acum în modul de viaţă al acestui popor, a cărui bucătărie a ajuns la fel de vestită. Pe lângă turism, care asigură Italiei un venit remarcabil, agricultura este un sector important, acesta fiind cel mai mare producător de măsline, struguri şi vin, iar în ultima vreme am cunoscut şi faima cafelei italiene. Aceasta este legată de numele: Giuseppe Lavazza din Torino, Francesco şi Andreea Illy din Trieste – creatori ai primei maşini “Espresso” (1935) şi Massimo Zanetti, producător de “Segafredo”.

Vinul italian este renumit, Florenţa având cele mai bune vinuri – “Chianti” şi Brunello” din Toscana, dar sunt cunoscute şi “Vernaccia” din San Gimignano, “Barolo” din Piemont, “Lacrima Christi” sau “Falanghina” din Napoli. Berea cea mai bună este fabricată de Peroni.

Italienii sunt recunoscuţi ca buni bucătari, dar numeroase feluri de mâncare îşi au specificul în funcţie de zonă, diversitatea din nord fiind înlocuită de condimentele speciale din sud. Restaurantele italiene sunt împărţite în categorii: “Tavola calda” (masă caldă) este un local cu autoservire şi oferă mâncăruri calde pe bază de carne, paste şi legume; “Rosticceria” oferă carne preparată şi mâncare la pachet; “Osteria” este un mic restaurant sau un bar cu o mică listă de bucate; la “Trattoria” (restaurant) se plăteşte taxă suplimentară de până la 15% din consumaţie. În privinţa celebrelor “paste”, există diferenţe între nordul şi sudul Italiei, ca forme şi compoziţie, dar cele mai cunoscute sunt: cannelloni, farfalli, fettucine, fusilli, lasagna, maccheroni, ravioli, spaghetti, tagliatelle şi tortellini. Desertul de vară, atât de iubit, este îngheţata, produsă într-o mare varietate, cele mai cunoscute fiind: stracciatella, gianduia, bacio, fior di latte, cassata şi crema.

Pentru turiştii care vor să viziteze Florenţa şi nu au reţinut loc de cazare din timp, la punctele de informare, situate cu 10 km înainte de intrarea în oraş, se pot lua relaţii în legătură cu această problemă. Campingurile sunt numeroase în apropierea litoralului şi a oraşelor turistice, fiind deschise, în general, din aprilie până în octombrie. În oraşele universitare, în perioada verii, se fac cazări şi în căminele studenţeşti, aici funcţionând şi cantinele care pot asigura prânzul. De asemenea, şi comunităţile religioase asigură cazare în camere comune. O altă soluţie este cazarea la pensiuni, particulari sau ferme rurale (pentru bugetul redus). Cine preferă hotelul, cu preţuri variate în funcţie de confort şi zonă, poate beneficia de preţuri reduse în week-end.

Transporturile moderne sunt variate, în funcţie de preferinţe şi preţ: cu avionul (curse interne şi internaţionale), cu trenul (curse diversificate şi eficiente: accelerato, diretto, espresso, rapido, InterCity şi freccie), rutier (autocare) şi cu vaporul (feribot, navi, traghetti şi aliscafi).

Vă dorim ca drumurile prin Italia să vă fie cât mai plăcute !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !