Transport de persoane Piatra Neamt – Ferrara , Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Piatra Neamt – Ferrara , Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Piatra Neamt – Ferrara , Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma internaţională de transport de persoane Danytur oferă călătorii frumoase pe ruta România-Italia şi retur, curse de autocare şi microbuze, modern dotate, asigură cele mai bune condiţii şi securitate deplină pe tot traseul, până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, garantează confortul pasagerilor şi coletelor, aceştia ajungând în deplină siguranţă direct la adresă.

Un popas plăcut într-un oraş parcă desprins din paginile istoriei Evului Mediu, străzile şi arhitectura sa dând impresia că ne-am întors în timp. Este Ferrara ! Oraş situat pe râul Po, în provincia Emilia-Romagna din nordul Italiei. Structura sa urbanistică, specifică secolului al XIV-lea, este opera familiei guvernatoare Este, care s-a ocupat îndeaproape de toate problemele oraşului. Ansamblul clădirilor monumentale renascentiste din Ferrara a fost înscris pe listele Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Palazzo Municipale – Palatul Municipal este prima reşedinţă a familiei guvernatoare, construit în secolul al XIII-lea, având exteriorul caracterizat prin numeroase arcuri gotice, iar interiorul decorat în stil baroc în decursul secolului al XVIII-lea. Turnul cu clopot a fost construit în stil renascentist între anii 1411-1493, cu încă un etaj adăugat ulterior.

Catedrala San Giorgio din Ferrara este decorată cu o faţadă splendidă, amestec de stil romanic şi gotic, construită între anii 1115-1135. Interiorul este însă mai sobru şi întunecos, neconstituind obiect de interes pentru cei în drept.

Muzeul Catedralei adăposteşte tapiserii preţioase, manuscrise ilustrate, basoreliefuri în stil romanesc, panouri pictate de CosmeTura şi înfăţişând pe “Sfântul Gheorghe”, “Bunavestire” şi o “Madonna” (1408) a sculptorului sienez Jacopo della Quercia.

Addizione Erculea a făcut parte din programul de extindere a oraşului comandat de ducele Ercole d’Este în anul 1492. Cartierul este desfăşurat în jurul străzii Corso Ercole I d’Este, punctul principal fiind Palazzo dei Diamanti, început în 1492. Astăzi palatul găzduieşte Pinacoteca Naţională, o galerie de artă care expune picturile realizate de artiştii locali.

Palazzo Ludovico il Moro, din secolul al XV-lea, neterminat, adăposteşte în prezent Muzeul Arheologic Naţional di Spina.

Palazzo Schifanoia, început în anul 1385, ca reşedinţă de vară a familiei Este, este renumit pentru stucaturile sale din Sala dei Stucchi (1470), pentru Salone dei Mesi (1460-1471), decorat cu fresce de Francesco del Cossa, cu scene alegorice reprezentând lunile anului.

Castello Estense, reşedinţa familiei Este, început în anul 1385, este o fortăreaţă impresionantă, cu turnuri, poduri cu lanţuri şi şanţ. A găzduit mulţi scriitori şi artişti, precum: T. Tasso, Petrarca, L. Ariosto, dar şi Cosme Turo, Francesco del Cossa, Lorenzo Costa şi Ercole de’Roberti.

Imagini interesante, inedite şi de neuitat.

Firma de transport persoane Danytru distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesând-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !